web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Landen ondernemen actie tegen Israël nu Eu weigert mee te doen met de Amerikaanse militaire operatie in de Rode Zee – False Flag Event in de VS op handen?

De Derde Wereldoorlog lijkt zich snel uit te breiden, terwijl de wereld met afgrijzen toekijkt terwijl het Israëlische leger honderden mensen per dag blijft vermoorden in Gaza.

Meer dan 200 doden in Gaza in 24 uur

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn de afgelopen dag 201 mensen gedood en 368 gewond. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft zijn waarschuwing herhaald dat er “hongersnood dreigt in Gaza”.
Volgens het Government Media Office van Gaza zijn sinds 7 oktober meer dan 20.000 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen. ( Bron .)

Naar verluidt vermoordt het Israëlische leger (IDF) nu zelfs Israëlische gijzelaars, omdat Israëls eigen burgers zich steeds meer keren tegen de aanhoudende moorden van hun regering in Gaza.

Een Israëliër wiens familieleden werden vastgehouden door Palestijnse militanten, vertelt over sterfgevallen door vriendelijke brand en klaagt: “Vroeger dachten we dat de IDF wist wat het deed.”

Ondertussen beschrijven vrijgelaten gevangenen het ‘gruwelijke gevangenschapstrauma’ van Israëlische bombardementen. ( Bron .)

Zoals Health Impact News eind 2020 en begin dit jaar in 2021 rapporteerde, gaf Israël Pfizer een exclusieve overeenkomst om alleen Pfizer COVID-19 “vaccins” te gebruiken en Pfizer toegang te geven tot de medische dossiers van de “gevaccineerden”, en Israël liet daarom het hoogste percentage van zijn bevolking injecteren met de biowapenschoten van Pfizer van enig ander land ter wereld, en dat omvatte ook zijn leger, zoals ook in de VS het geval was.

Omdat neurologische aandoeningen omhoog schoten bij mensen die de Pfizer-injectie namen, moet je je afvragen of de IDF momenteel wordt bestuurd door mensen die lijden aan de bijwerkingen van deze injecties?

Wat de reden ook is, de wereld komt snel samen om zich te verzetten tegen Israël en de Verenigde Staten voor de huidige dagelijkse massamoorden in Gaza en andere plaatsen, zoals de Westelijke Jordaanoever.

Zoals ik eerder deze week meldde , is er een grootschalige zeeoorlog uitgebroken in de Rode Zee als gevolg van de Jemenitische Houthi-aanvallen op commerciële schepen, waardoor bijna alle vrachtschepen zelfs maar een poging hebben ondernomen om door de Rode Zee te varen.

Als reactie hierop hebben de VS, waarvan velen denken dat ze te lang hebben gewacht met reageren op de oorlog in de Rode Zee, een nieuwe militaire operatie opgezet, genaamd ‘Operatie Prosperity Guardian’, om in de Rode Zee te patrouilleren en passerende schepen te beschermen. Europese landen en Australië zouden naar verluidt aan deze operatie deelnemen.

Maar het nieuws van vandaag meldt dat Australië en veel Europese landen weigeren deel te nemen aan deze operatie onder leiding van de Verenigde Staten.

Pentagon’s Operatie Prosperity Guardian “valt uiteen” terwijl Spanje, Italië en Frankrijk het verzoek afwijzen

Australië is het laatste land dat een verzoek van de Verenigde Staten heeft afgewezen om oorlogsschepen naar de Rode Zee te sturen onder het bevel van Operatie Prosperity Guardian van het Pentagon om commerciële schepen langs de cruciale maritieme handelsroute te beschermen tegen de door Iran gesteunde Houthi.

Minister van Defensie Richard Marles vertelde Sky News dat het Australische leger geen “schip of vliegtuig” naar de Rode Zee zou sturen, maar het aantal troepen voor de door de VS geleide zeemacht zou verdrievoudigen.

“We moeten heel duidelijk zijn over onze strategische focus en onze strategische focus ligt op onze regio”, aldus Marles.

De oprichting door het Pentagon van Operatie Prosperity Guardian, een nieuwe taskforce om de scheepvaart te beschermen tegen Houthi-drone- en raketaanvallen in de Bab Al-Mandeb-straat en de Rode Zee, vereist meer patrouilles van oorlogsschepen door de VS en bondgenoten. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsparaplu over commerciële schepen ter verdediging tegen aanvallen.

Reuters zei dat ongeveer twintig landen zich hebben aangemeld voor de nieuwe operatie van het Pentagon. Verschillende landen, waaronder Australië, Spanje, Italië en Frankrijk, hebben echter het verzoek van het Pentagon om deel te nemen aan de operatie afgewezen.

Het Spaanse ministerie van Defensie zei dat het alleen zou deelnemen aan missies onder leiding van de NAVO of aan door Europa gecoördineerde operaties – en niet aan missies onder bevel van het Pentagon.

Het Italiaanse ministerie van Defensie uitte soortgelijke zorgen en gaf aan dat het marinefregat Virginio Fasan naar de Rode Zee zou sturen, maar alleen zou reageren op verzoeken van Italiaanse reders.

“Operatie Prosperity Guardian in de Rode Zee is praktisch ingestort nu Frankrijk, Spanje en Italië allemaal hun terugtrekking uit de Amerikaanse commandostructuur voor de operatie hebben aangekondigd, waarbij de Drie Naties verklaren dat ze alleen verdere maritieme operaties zullen uitvoeren onder het bevel van de NAVO en /of de Europese Unie en niet de Verenigde Staten.” ( Volledig artikel .)

In ander belangrijk nieuws van vandaag wordt gemeld dat een aan Israël gelieerde tanker is aangevallen door een drone voor de kust van India, wat aangeeft dat andere landen nu actie beginnen te ondernemen tegen Israël:

Aan Israël gelinkte tanker getroffen door drone voor de kust van India, wat aangeeft dat aanvallen zich zullen uitbreiden

In een werkelijk ongekend scenario wordt een aan Israël gelieerde tanker niet in de Rode Zee aangevallen, maar zelfs voor de kust van India.

Maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey heeft bevestigd dat een onder Liberiaanse vlag varende tanker voor chemische producten, die naar verluidt Israëlische banden heeft, werd getroffen door een drone op zo’n 200 zeemijl (370 km) voor de Indiase stad Veraval aan de westkust, volgens BBC-rapportage. ( Volledig artikel .)

Dit volgt op een rapport van eerder deze week dat Maleisië nu alle Israëlische schepen heeft verboden om in hun havens aan te doen.

Maleisië verbiedt onder Israëlische vlag varende schepen uit zijn havens als reactie op de Gaza-oorlog

Maleisië heeft alle onder Israëlische vlag varende vrachtschepen verboden om in zijn havens aan te meren, naar eigen zeggen een reactie op de oorlog in Gaza, waarbij Israël wordt beschuldigd van het schenden van het internationaal recht door middel van “bloedbaden en wreedheden tegen de Palestijnen”.

Woensdag kondigde de Maleisische premier Anwar Ibrahim het besluit aan om het zeeverbod op te leggen aan aan Israël gelieerde schepen – waarbij ZIM, de grootste scheepvaartmaatschappij van Israël, werd genoemd – te midden van toenemende ongerustheid over verstoringen van de mondiale scheepvaart als gevolg van aanvallen op vrachtschepen in de Rode Zee. Zee.

Schepen op weg naar Israël zullen met onmiddellijke ingang ook worden uitgesloten van het laden van vracht in elke haven van het Zuidoost-Aziatische land, zei Anwar in een verklaring. ( Volledig artikel .)

Hoeveel van wat er gebeurt als reactie op de oorlog tussen Israël en Hamas, komt momenteel daadwerkelijk in de media?

Lees ook eens:  Ze veranderen de noodwaarschuwingssystemen voor 2024

De meeste mensen lijken zich bewust te worden van het feit dat de Amerikaanse media al een tijdje niet de volledige waarheid hebben gerapporteerd over wat er gaande is in Oekraïne, waar Rusland duidelijk de overhand heeft gehad. heeft de oorlog daar al gewonnen, aangezien Oekraïne vandaag de dag in puin ligt, en er is nog steeds geen akkoord van het Amerikaanse Congres om de oorlog daar te blijven financieren.

Dave DeCamp van AntiWar.com meldde deze week dat het Amerikaanse leger momenteel herhaaldelijk wordt aangevallen in Irak en Syrië.

Amerikaanse strijdkrachten zijn sinds oktober ruim honderd keer aangevallen in Irak en Syrië

Een functionaris van het Pentagon zei donderdag dat Amerikaanse troepen in Irak en Syrië minstens 102 keer zijn aangevallen sinds 17 oktober, toen de aanvallen begonnen als gevolg van Amerikaanse steun voor de Israëlische aanval op Gaza.

De functionaris van het Pentagon vertelde Military Times dat het aantal 47 aanvallen in Irak en 55 in Syrië omvat, waarbij sprake was van een “mix van eenrichtingsaanvaldrones, raketten, mortieren en ballistische raketten op korte afstand.” ( Bron .)

De VS is duidelijk een imperium in verval, met steeds minder landen die bereid zijn hun leiderschap te volgen en deze zelfs openlijk te trotseren, zoals verschillende Europese landen nu doen met betrekking tot ‘Operatie Prosperity Guardian’ waaraan zij weigeren deel te nemen.

Lees ook eens:  Europa stort in en ze doen het met opzet

En wie kan het hen kwalijk nemen? West-Europese landen zijn degenen die de afgelopen jaren het meest hebben geleden onder de oorlog in Oekraïne en de verstoring van de aardgastoevoer naar Europa via Rusland.

De Verenigde Staten daarentegen hebben enorm geprofiteerd van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aangezien energiebedrijven in de VS in 2022 recordwinsten boekten dankzij hun export van energie naar Europa om de verliezen uit Russische pijpleidingen goed te maken.

Het grootste deel van de olie die door de Rode Zee stroomt, is olie die onderweg is naar Europa, wat zou kunnen verklaren waarom de VS er zo lang over hebben gedaan om te reageren op de aanvallen van de Houthi’s op schepen in de Rode Zee, sinds de verstoringen van de handel daar. kan de VS daadwerkelijk ten goede komen

Te laat voor Amerikaanse afschrikking op zee in de Rode Zee nadat Biden de wereld had misleid over Houthi-aanvallen

Het is duidelijk geworden dat er een regelrechte Houthi-oorlog gaande is tegen de commerciële scheepvaart in de Rode Zee. Weken geleden publiceerden we commentaar waarin Amerikaanse defensiefunctionarissen werden geciteerd die gefrustreerd waren dat het Pentagon door het Witte Huis van Biden ervan werd weerhouden krachtig te reageren op Houthis-posities in Jemen.

President Biden werd beschuldigd van het “bagatelliseren” van de dreiging, zoals verklaringen in Politico hebben onderstreept: “Sommige huidige en voormalige militaire functionarissen waren gefrustreerd door de eerste reactie van de regering op de zondagse aanvallen van de Houthi’s op de schepen.” Dit omdat een of andere topmilitair aandrong op een krachtiger antwoord, opdat de Iraanse bondgenoten niet meer zouden worden aangemoedigd.

Maar meer bemoedigend is wat er precies is gebeurd, aangezien containerschepen op dit moment dagelijks worden aangevallen door drones en raketten, wat vertragingen en stijgende prijzen voor goederen veroorzaakt, aangezien grote lijnvaartschepen de doorvoer door de Rode Zee helemaal vermijden. ( Volledig artikel .)

De Verenigde Staten verliezen snel de controle over de oliedistributie in de wereld, die zij al decennia lang controleren sinds de opkomst van de Rockefeller-dynastie, terwijl de rest van de wereld snel olie begint te kopen via hun eigen valuta en een bedreiging vormt voor de “ Benzinedollar.”

Lees ook eens:  Houdt VWS batchnummers vaccins achter?

Embargo’s tegen Russische olie zijn volledig mislukt, omdat Rusland simpelweg nieuwe markten heeft gevonden, zelfs tegen lagere prijzen. Deze week werd nog gemeld dat de Russische olie-export dit jaar (2023) is gestegen naar niveaus die hoger zijn dan het jaar vóór de oorlog in Oekraïne. Zien:

Rusland zegt dat de olie-export in 2023 met 7% is gestegen vergeleken met het jaar vóór de oorlog in Oekraïne

Het hele financiële systeem staat vandaag de dag op de rand van instorten, omdat de mondiale schulden op weg zijn om de 100% van het mondiale bbp te overschrijden.

De wereld zit op een kruitvat schulden

De  Federal Reserve heeft zich onlangs overgegeven aan haar inflatiebestrijding . Maar  de prijsinflatie komt nog lang niet in de buurt van de doelstelling van 2% . Waarom heeft de Fed de witte vlag voortijdig gehesen?

Een van de belangrijkste redenen zijn schulden.

De wereld gaat gebukt onder recordschulden en de wereldeconomie kan niet functioneren in een klimaat van hoge rentetarieven.

Fed-functionarissen weten dat en het is zeker een van de redenen waarom ze de rente niet verder willen verhogen en hopen deze zo snel mogelijk te verlagen.

Meer dan een decennium van gemakkelijk geldbeleid stimuleerde het lenen om de economie te ‘stimuleren’. Als gevolg hiervan hebben overheden, individuen en bedrijven allemaal tot het uiterste geleend. Dat was allemaal leuk en aardig toen de rente rond de nul schommelde, maar toen de centrale banken de rente moesten verhogen om de onvermijdelijke prijsinflatie tegen te gaan, werd de leen-en-bestedingseconomie onderuit gehaald.

Regeringen over de hele wereld voelen de druk terwijl ze proberen om te gaan met biljoenen schulden in een klimaat van stijgende rentetarieven.

Volgens  projecties van het Internationale Monetaire Fonds  (IMF) zal de mondiale overheidsschuld in 2023 97,1 biljoen dollar bedragen. Dat betekent een stijging van 40% sinds 2019.

Het IMF voorspelt dat de mondiale staatsschuld in 2028 de 100% van het mondiale bbp zal overschrijden. De enige andere keer dat de mondiale schuld in verhouding tot het bbp zo hoog was, was op het hoogtepunt van de pandemische lockdowns.

Amerikanen scheppen graag op dat ze nummer één zijn. Als het om schulden gaat, hebben ze gelijk.

De Amerikaanse staatsschuld bedraagt ​​32,4% van de totale mondiale overheidsschuld.

Volgens het IMF bedraagt ​​de Amerikaanse schuldquote 123,3%.

Deze grafiek van  Visual Capitalist  geeft de omvang van het probleem weer.

2023 12 17 13 04 49 0 AnGel-WinGs.nl

Volledig artikel .

Zullen de Amerikaanse bedrijfsbankiers en miljardairs op Wall Street en Silicon Valley gewoon achterover leunen en toekijken hoe het systeem instort?

Niet aannemelijk.

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥