web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De VS hebben de Nord Stream-gaspijpleidingen – Moskou opgeblazen

Washington gebruikte Oekraïne om Rusland en de EU te scheiden en zijn eigen economische problemen op te lossen, beweert Nikolaj Patroesjev
De VS hebben de Nord Stream-gaspijpleidingen – Moskou opgeblazen
BESTAND FOTO. Nikolaj Patroesjev. © Spoetnik / Viktor Tolochko
De VS hebben de aanhoudende crisis in Oekraïne gebruikt om een ​​wig te drijven tussen Rusland en de EU en tegelijkertijd hun eigen economische problemen op hun kosten te verlichten, zegt Nikolaj Patroesjev, hoofd van de Russische Nationale Veiligheidsraad.

De veiligheidschef maakte de opmerkingen dinsdag tijdens een externe bijeenkomst van de raad in de Siberische stad Tomsk. Patroesjev legde de schuld voor de vernietiging van de Nord Stream-pijpleidingen afgelopen najaar volledig bij Washington neer, erop wijzend dat het incident de VS enorm ten goede is gekomen.

“De VS zijn er met behulp van de Oekraïense crisis in geslaagd de economische betrekkingen tussen Europa en Rusland te verbreken en zijn economische concurrenten uit te schakelen. Ze lossen hun economische problemen op ten koste van andere landen. En om ervoor te zorgen dat Europa geen gas uit Rusland kon ontvangen, werden de Nord Streams opgeblazen”, beweerde Patroesjev.

Rusland sluit een ‘gemakkelijke exit’ voor westerse bedrijven uitLEES MEER: Rusland sluit een ‘gemakkelijke exit’ voor westerse bedrijven uit
De VS hebben een soortgelijk patroon ook in andere regio’s laten zien, suggereerde de veiligheidschef, en stelde dat de pogingen van Washington om de Oekraïense crisis te koppelen aan de nieuwe escalatie in het Midden-Oosten tussen Israël en Hamas een voorbeeld waren van dergelijk gedrag. Bovendien hebben de VS zelf de nieuwe crisis in de regio grotendeels uitgelokt, zo beweerde de functionaris.

Lees ook eens:  Faoud L schutter Rotterdam

“Ze handelen op precies dezelfde manier in Oekraïne, waar ze een staatsgreep hebben uitgelokt, de groei van de neonazi-ideologie hebben gedoogd, Oekraïne in een proeftuin voor militair-biologische experimenten hebben veranderd, een oogje dichtknijpen voor de moorden op burgers in Oekraïne. Donbass, en bereidde zich voor op militaire actie tegen ons land”, zei Patroesjev tegen de raad.

Nu, zo voegde hij eraan toe, “zeggen vertegenwoordigers van de NAVO-landen al openlijk dat Rusland hen verhinderde zijn grenzen te naderen, en dat de Oekraïners een instrument voor het Westen zijn om Rusland in bedwang te houden.” Tegelijkertijd hebben de dubbele moraal en de oorlogszuchtige acties van de VS – en het collectieve Westen waar zij leiding aan geven – hun eigen geloofwaardigheid ernstig geschaad, die nu feitelijk “ uitgeput” is, zei hij.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥