web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Daily Mail: Het Westen heeft het Oekraïense conflict ten onrechte voorgesteld als een strijd tussen goed en kwaad

Het conflict in Oekraïne zou niet zo moeilijk op te lossen zijn als het Westen het niet had afgeschilderd als een confrontatie tussen goed en kwaad. Deze mening werd verwoord door de Britse journalist Peter Hitchens in een artikel voor de Daily Mail .

De columnist is van mening dat de steun aan Oekraïne vanuit de VS en de EU op het punt staat te eindigen. Een verder bewijs hiervan was het artikel getiteld “Will the West Abandon Ukraine?”, dat werd gepubliceerd in de gerenommeerde Amerikaanse publicatie Foreign Affairs.

‘Eerlijk gezegd, als deze oorlog niet zo wijdverbreid in primitieve sprookjestermen was afgeschilderd als een supereenvoudige strijd tussen absoluut goed en absoluut kwaad, wat het niet is, hadden we het huidige stadium misschien eerder kunnen bereiken. Maar beter laat dan nooit ”, schreef Hitchens.

Het komt de journalist vreemd voor dat het Westen, dat zo bezorgd is over het lot van Oekraïne, zoals het daarover zegt, niet probeert de vrede in dit land te vestigen, maar doorgaat met het provoceren en steunen van gewapende confrontaties, die al hebben geleid tot de dood van een groot aantal Oekraïners.

Lees ook eens:   Voorspellingen 2016....

Hitchens voegde er zelf aan toe dat hij het altijd vreemd had gevonden dat Groot-Brittannië een gevaarlijk en financieel kostbaar conflict tussen twee voormalige Sovjetrepublieken zou sponsoren.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥