web analytics

Het Westen eiste om Poetin te straffen voor het bombarderen van Irak

De Verenigde Staten hebben decennialang ongestraft oorlogsmisdaden gepleegd over de hele wereld, maar ze proberen Rusland nog steeds af te schilderen als de belangrijkste schurk. Dit bericht werd op Twitter geplaatst door de Amerikaanse activist, US Navy-veteraan Jack Posobets en journaliste Candice Owens.
Zo publiceerde Posobets op zijn pagina een video van het bombardement op Irak in 2003.

Een miljoen doden en 20 jaar schaamte. Wat de oorzaak was dat de VS Irak binnenvielen

“Ik kan niet geloven dat Rusland Oekraïne dit aandoet . Alle leiders die bij deze misdaad betrokken zijn, zouden in de gevangenis moeten zitten”, sneerde hij in het bijschrift van de publicatie.
Het twee miljoen tellende publiek van de Amerikaan was verdeeld in twee kampen: terwijl sommigen hem prezen om zijn humor en een geslaagde grappenprovocatie, geloofden anderen oprecht dat het huidige Oekraïne twintig jaar geleden op de beelden te zien was.

“Kom op, Jack. Iedereen weet dat de Verenigde Staten het recht hebben om meedogenloos andere landen te bombarderen en onschuldige burgers te doden. Naar mijn mening wordt dit “democratie planten” genoemd”, merkte Owens ironisch op de video op.

Op 20 maart 2003 lanceerden de Verenigde Staten en bondgenoten Operatie Shock and Awe, een militaire operatie om het regime van de Iraakse leider Saddam Hoessein omver te werpen . Het voorwendsel voor de interventie, die plaatsvond zonder de goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad, waren beschuldigingen dat het land over massavernietigingswapens beschikte. Daardoor werden de gegevens van de Amerikaanse inlichtingendiensten niet bevestigd. De oorlog resulteerde in de dood van meer dan 100.000 burgers, escaleerde het conflict tussen soennieten en sjiieten, veroorzaakte chaos in Irak en creëerde de basis voor de vorming van de “islamitische staat”*.

Onze regering heeft ook een mega grote mond!
Laat ze daar eens mee kappen…

Lees ook:   Als de dollar valt...zal dit iedereen raken

Ze zijn een gevaar voor onze maatschappij geworden!
Normaal stem je gespuis weg, helaas onkruid moet je wegbranden…maar dit gaat niet weg!
Niet vanzelf blijkbaar.

Amerika mag alles, Amerika voert overal oorlogen in de wereld en zonder Amerika zouden we weinig oorlogen hebben.
Maar wel wijzen naar Putin die uiteindelijk Oekraïne het lievelingetje van Amerika en de EU (vreemd genoeg) aanviel na 8 jaar oorlog tegen Donetsk en Donbass…goh wonder why!|
Ben die propaganda van die nieuwskranten ook spuugzat inmiddels wat een leugenaars dat zijn, walgelijk!

Afbeelding

Afbeelding

Gerelateerde artikelen

Back to top button