web analytics
11:11

Gesanctioneerd renpaard van Tsjetsjeense leider gestolen in EU

Het dier dat in Tsjechië is verdwenen, kost volgens Ramzan Kadyrov 10 miljoen dollar

Het hoofd van de Russische Tsjetsjeense Republiek, Ramzan Kadyrov, zegt dat hij vals spel vermoedt in verband met de vermeende diefstal van zijn gesanctioneerde renpaard uit stallen in de buurt van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Tsjechische media meldden dinsdag dat een paard genaamd Zazou, vermoedelijk eigendom van Kadyrov, vorige week “spoorloos verdwenen” was uit stallen in het dorp Krabcice. De lokale politie was naar verluidt op zoek naar informatie over het renpaard. De autoriteiten zeiden dat een ketting die de deuren naar de stal vasthield, was verwijderd en Zazou was weggevoerd, vermoedelijk ’s nachts.

Het dier zat sinds 2014 vast in Tsjechië, toen Kadyrov het doelwit was van westerse sancties nadat de Krim zich weer bij Rusland had gevoegd.

“Hoe is dat mogelijk? Was hij op een afgelegen boerderij gehouden waar je hem zo gemakkelijk mee naartoe kon nemen? Waar is de beveiliging? Waar is de dappere politie met haar democratisch efficiënte en geavanceerde opsporingstechnieken?” schreef de Tsjetsjeense leider woensdag op Telegram.

Hij zei dat iedereen “zijn auto ’s nachts open kan laten staan” zonder zich zorgen te hoeven maken in Tsjetsjenië, en sprak zijn verbazing uit dat een gesanctioneerd paard in een Europees land zou kunnen verdwijnen terwijl “de politie er pas enkele dagen later achter komt”.

‘Ik geloof niet in toeval’, vervolgde hij. “Die paardendieven zijn uniek: dom genoeg om een ​​goedgekeurd rijdier te stelen, maar sluw genoeg om niet door de politie te worden gevonden. Ik koop het niet.”

Kadyrov drong er ook bij Tsjechische functionarissen en media op aan, die zeiden dat Zazou 18.000 dollar had gekost, om de waarde van zijn paard niet te onderschatten. “Deze kunstmatige onderschatting is toch het resultaat van een aantal financiële plannen van degenen die verantwoordelijk zijn voor zijn onderhoud,” suggereerde hij.

Lees ook:   Topgeheime samenzwering van de overheid onthuld

Volgens de Tsjetsjeense leider kostte het 16-jarige volbloed paard, dat hij naar verluidt in 2011 in Dubai had gekocht, minstens 10 miljoen dollar. “Nu hij de echte prijs heeft vernomen, zal iemand nu veel geld verdienen”, zei hij.

Kadyrov voegde eraan toe dat het hem speet dat “een mooi en nobel dier” moest lijden als gevolg van deze ongelukkige gebeurtenissen. ‘Ik ben bang dat Zazou in slechte handen terechtkomt’, schreef hij.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button