web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Snowden legde uit waarom de Verenigde Staten paniek zaaien rond neergestorte luchtdoelen

Snowden zegt dat de VS paniek vanuit de lucht gebruiken om de aandacht af te leiden

08c3af52a4dc6be5598bbbed2cc1a7de AnGel-WinGs.nl

De voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier Edward Snowden is van mening dat de paniek over de mogelijke buitenaardse oorsprong van luchtdoelen die boven de Verenigde Staten en Canada zijn neergeschoten, bedoeld is om journalisten af ​​te leiden van het onderzoek naar de Nord Stream-bombardementen.
Eerder zei de woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre , dat de luchtobjecten die boven de Verenigde Staten en Canada zijn neergeschoten, niet van buitenaardse oorsprong zijn.
Volgens Snowden zou hij graag willen dat de luchtobjecten in verband worden gebracht met buitenaardse wezens.
“Maar het zijn geen buitenaardse wezens. Het is gewoon een oude, kunstmatig veroorzaakte paniek … ervoor zorgen dat verslaggevers die de leiding hebben over nationale veiligheidskwesties de opdracht krijgen om ballononzin te onderzoeken, en niet budgetten of explosies (a la Nord Stream”) “, schreef hij op Twitter.
De Amerikaanse journalist Pulitzer Prize-winnaar Seymour Hersh publiceerde eerder een artikel over zijn onderzoek naar explosies op gaspijpleidingen. 
In zijn publicatie staat dat Amerikaanse duikers tijdens de NAVO-oefeningen Baltops in de zomer van 2022 explosieven hebben geïnstalleerd onder de Nord Streams, die de Noren drie maanden later hebben geactiveerd. De Amerikaanse president Joe Biden besloot Nord Stream te saboteren na meer dan negen maanden van geheime besprekingen met het nationale veiligheidsteam, zei Hersh. Later vertelde het Pentagon aan RIA Novosti dat de Verenigde Staten niets te maken hadden met het opblazen van Russische gaspijpleidingen vorig jaar. Het Witte Huis heeft een soortgelijke verklaring afgelegd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken drong erop aan de positie van de Verenigde Staten te geloven.
Uit de analyse van de sporen in het Flightradar24-archief, uitgevoerd door RIA Novosti, volgt dat de vliegtuigen van de Amerikaanse en Duitse marine in juni 2022, tijdens de Baltops-22-oefeningen, regelmatig cirkelden boven de locaties van toekomstige explosies op de Nord Stream pijpleidingen. Volgens Flightradar24 vlogen van 8 juni tot 16 juni regelmatig Duitse en Amerikaanse P-3 Orion- en P-8 Poseidon-vliegtuigen over de locaties van toekomstige explosies. Tegelijkertijd daalden de militaire vliegtuigen af ​​naar lage hoogten en werden transponders bij bijna elke vlucht uitgeschakeld, zodat sommige van hun trajecten niet werden geregistreerd in de portaalsporen.
De terroristische aanslagen vonden plaats op 26 september 2022, op twee Russische gasexportpijpleidingen naar Europa tegelijk – Nord Stream E en Nord Stream 2. Duitsland, Denemarken en Zweden sluiten gerichte sabotage niet uit. De Nord Stream-operator Nord Stream AG meldde dat de noodtoestand op gaspijpleidingen ongekend is en dat het onmogelijk is om de reparatietijd in te schatten. De procureur-generaal  van de Russische Federatie heeft een zaak aangespannen wegens een daad van internationaal terrorisme na de schade aan de Nord Stream-gaspijpleidingen. Op 31 oktober meldde de Russische president Vladimir Poetin dat Gazprom de plaats van de explosie mocht onderzoeken, en het hoofd van het bedrijf, Alexei Millerhem op de hoogte gebracht van het onderzoek. Poetin zei ook dat de explosie op de Nord Stream-gaspijpleiding een duidelijke terroristische aanslag is.
Lees ook:   Huigel en Ratje zo slecht dat ze eigenlijk goed zijn...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken