web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De ‘Twitter-bestanden’ van Elon Musk maken het voor de Democraten onmogelijk om hun censuurpraktijken te ontkennen

De nieuwe CEO van het platform heeft het mogelijk gemaakt om openlijk informatie onderdrukkings inspanningen te bespreken

De vrijgave van de ‘Twitter-bestanden’ door Elon Musk op vrijdagavond bevestigde wat Donald Trump en veel conservatieven al lang vermoedden, maar niet konden bewijzen:

Dat de Biden-campagne samenspande met socialemediabedrijven om de berichtgeving over de inhoud van de laptop van Hunter Biden stop te zetten, gênant voor zijn vader, de huidige president Joe Biden.

Naast vernederende foto’s en video’s die Hunter Biden’s cocaïnebuien en uitspattingen met prostituees beschreven, bevatte de laptop e-mails van de introductie van de jongere Biden in 2015 van zijn toenmalige vader van de vice-president, Joe Biden, aan een topman van een Oekraïens energiebedrijf.

Een jaar later zou Joe regeringsfunctionarissen in Oekraïne onder druk te hebben gezet om een ​​officier van justitie te ontslaan die een onderzoek naar het bedrijf had gestart, hoewel onderzoeken van de Amerikaanse Senaat uiteindelijk niet konden bewijzen dat de baan van zijn zoon het motief was. (Toeval – Oekraïne?)

Het verhaal kwam aan het licht in oktober 2020, tijdens de laatste fase van de verkiezingscampagne, toen de New York Post het nieuws verspreidde over een laptop die toebehoorde aan Hunter Biden. De laptop, die in het bezit was van de eigenaar van een reparatiewerkplaats in Delaware, bevatte e-mails en andere documenten die suggereerden dat Hunter zich bezighield met beïnvloeding en pay-for-play-regelingen terwijl zijn vader vice-president van de Verenigde Staten was.

Ondanks de potentieel explosieve aard van dit verhaal, kozen de op de Democraten afgestemde mediakanalen er grotendeels voor om het te negeren en zich in plaats daarvan te concentreren op verhalen die mogelijk de herverkiezingskansen van president Trump zouden kunnen schaden.

Deze onderdrukking van het Hunter Biden-laptopverhaal is om verschillende redenen zorgwekkend. Ten eerste roept het vragen op over de vooringenomenheid van de media en de mate waarin nieuwsuitzendingen hun voorkeurskandidaat zullen beschermen.

 Musk legt de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting door Twitter bloot

De weigering om verslag uit te brengen over het verhaal was zo flagrant dat twee jaar na de onthulling verkooppunten zoals de New York Times en Washington Post eindelijk toegaf dat de laptop en de inhoud ervan echt zijn, alleen om nog meer dekking te bieden voor Joe Biden.

Beide kranten hadden zich aangesloten bij de poging om rapportage op de laptop te onderdrukken. Een van de verdedigingslinies was om het uit te spelen als “Russische desinformatie”, daarbij verwijzend naar tientallen voormalige inlichtingenfunctionarissen die twijfels zaaiden over de herkomst ervan .

Dit soort besluitvorming door de media is ook zorgwekkend, omdat het een gevaarlijk precedent schept voor toekomstige verkiezingen. Als de media besluiten om bepaalde verhalen te negeren, ongeacht hun potentiële betekenis of belangrijkheid, dan is het mogelijk dat andere verhalen van vergelijkbare omvang niet worden gerapporteerd.

Voer Elon Musk in. Na zijn overname en nieuwe eigenaar van Twitter – een platform dat deelnam aan de onderdrukking van het rapport – kondigde Musk publiekelijk zijn beslissing aan om te onthullen wat er achter de schermen gebeurde bij het in San Francisco gevestigde socialemediabedrijf toen het Hunter-laptoprapport viel.

Een reeks tweets van de onafhankelijke journalist Matt Taibbi, met gebruikmaking van materialen van Elon Musk, beschrijft hoe het bedrijf zijn beslissing om het bombshell-rapport van de New York Post in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2020 te censureren   , “zojuist als freelancer” heeft uitgevoerd.

De e-mails laten zien hoe chaos en verwarring heersten op het platform in de onmiddellijke nasleep van het rapport. Topmanagers van Twitter bespraken hoe ze het verhaal konden onderdrukken en besloten uiteindelijk om het af te sluiten met behulp van beleid dat in 2018 was uitgevaardigd, opgesteld als reactie op de presidentiële overwinning van Donald Trump in 2016. Het besluit werd volgens Taibbi genomen zonder medeweten van toen- Directeur Jack Dorsey.

“De beleidsbasis is gehackt materiaal – hoewel, zoals besproken, dit een opkomende situatie is waarin de feiten onduidelijk blijven”,  schreef Yoel Roth, het voormalige hoofd van vertrouwen en veiligheid van Twitter, in privécorrespondentie met voormalig algemeen adviseur van Twitter, Vijaya Gadde. “Gezien de ERNSTIGE risico’s hier en de lessen van 2016, maken we de fout om een ​​waarschuwing op te nemen en te voorkomen dat deze inhoud wordt versterkt.”

 Musks Twitter-bestanden: wat hebben we geleerd van het Hunter Biden-laptopverhaal?

De verhuizing stuitte zelfs op vragen van een andere leidinggevende, voormalig VP van wereldwijde communicatie Brandon Borrman, die vroeg of het bedrijf “naar waarheid kon beweren dat dit deel uitmaakt van het [hacked materials]-beleid.” Zoals blijkt uit de eigen rapportage van de New York Post over de laptop van Hunter Biden, is er geen bewijs dat de materialen zijn gehackt.

Het besluit om het verhaal te onderdrukken omvatte ook verwijderingsverzoeken van de Biden-campagne en het Democratisch Nationaal Comité om de inhoud van de laptop die op Twitter was geplaatst te onderdrukken.

“Meer te beoordelen van het Biden-team” , schreef een naamloze Twitter-manager aan een andere, met links naar de aanstootgevende tweets. “[H]andled deze”, schreef een andere leidinggevende.

Zelfs beroemdheden zoals de conservatieve acteur James Woods werden beoordeeld door de DNC en op verzoek van Twitter onderdrukt . In één geval, gerapporteerd door de Daily Wire in 2020, klaagde de DNC dat Woods een meme had getweet die beweerde dat het hun organisatie verkeerd voorstelde, en Twitter verwijderde het nadat het dacht dat het deel uitmaakte van een “verkeerde informatiecampagne” en dat het werd gezien als een “gericht initiatief om kiezers te onderdrukken”.

Soortgelijke berichten, gepubliceerd door onder meer de democratische organisatie MeidasTouch en het anti-Trump Lincoln Project, mogen op het platform blijven staan, wat de eenzijdige benadering van Twitter van inhoudsmoderatie onthult.

Voorlopig is het onduidelijk wat voor soort juridische stappen er kunnen worden ondernomen tegen alle partijen die betrokken zijn bij de onderdrukking door Big Tech van het New York Post- rapport . Musk verklaarde echter dat “Twitter die op zichzelf handelt om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken geen schending van het eerste amendement is, maar handelen in opdracht van de regering om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken, zonder rechterlijke toetsing.”

Musk vroeg : “Als dit geen schending is van het eerste amendement van de grondwet, wat dan wel?”

Zelfs als sommige onthullingen niet noodzakelijkerwijs nieuws waren voor iemand die het verhaal op de voet heeft gevolgd, bewijst de inhoud van de e-mails wat velen vermoedden maar nooit hebben kunnen bewijzen.

Cruciaal is dat de nieuwe koers van Twitter onder leiding van Elon Musk betekent dat het publiek nu openlijk kan discussiëren over het onderdrukken en manipuleren van informatie door aan de Amerikaanse overheid gelieerde actoren, politieke organisaties en de media, zonder angst voor censuur.

Bron

Natuurlijk kan men een vader niet aanrekenen wat zijn zoon doet onder invloed van…maar leuk is anders, dus het is wel begrijpelijk ergens…

https://nypost.com/2020/10/14/email-reveals-how-hunter-biden-introduced-ukrainian-biz-man-to-dad/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥