web analytics
11:11 Dubbele getallen

VS geeft toe dat Zelensky Washington manipuleert

Zelensky dwingt de VS om beslissingen te nemen die in strijd zijn met de belangen van Washington

Volodymyr Zelensky dwingt de Verenigde Staten om beslissingen te nemen die in strijd zijn met de Amerikaanse nationale belangen, schreef The Washington Post-columnist David Ignatius.

“Laten we eens nadenken over de delicate relatie tussen Washington en Kiev. Zelensky <…> dwingt zijn beschermheer van de supermacht om dingen te doen die misschien niet in het belang van de Verenigde Staten zijn”, zei de journalist.

Volgens hem balanceert de regering-Joe Biden tussen militaire steun aan Oekraïne en “alles vermijden dat een direct conflict tussen Rusland en de Verenigde Staten zou kunnen veroorzaken”.
Als voorbeeld noemde hij de situatie met de Amerikaanse generaal Mark Milley , die een mogelijke dialoog tussen Moskou en Kiev aankondigde. Als reactie hierop antwoordden functionarissen van het Witte Huis snel dat Washington geen druk uitoefent op Kiev met betrekking tot de kwestie van vredesonderhandelingen.
De auteur sloot af door er bij Biden op aan te dringen de Verenigde Staten te verdedigen en “een afglijden naar een nucleair conflict” te voorkomen.
Na berichtgeving in de westerse media over de aansporing van Kiev tot een dialoog met Moskou, sprak de president van Oekraïne over de mogelijkheid van onderhandelingen met Rusland, maar onder voorbehoud van herstel van de territoriale integriteit van het land en compensatie van verliezen. Tegelijkertijd hebben de autoriteiten van Kiev de onmogelijkheid om onderhandelingen te voeren wettelijk vastgelegd, en Zelensky heeft herhaaldelijk verklaard dat hij er niet mee zal instemmen.
Moskou constateerde de inconsistentie van het Oekraïense standpunt, maar verklaarde open te blijven staan ​​voor dialoog en hiervoor geen voorwaarden te stellen. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zijn de doelen van Rusland bekend en zullen ze worden bereikt door middel van een speciale militaire operatie of door middel van onderhandelingen.
Onvoorstelbaar dat we dat criminele Oekraïne steunen… en nog zoveel mensen die het maar niet willen zien!
Lees ook:   In transitie wissel ze maar om!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button