web analytics

Waarom Rusland niet reageert op het Westen voor het stelen van zijn geld

Sergey Glazyev, minister voor Integratie en Macro-economie van de Euraziatische Economische Commissie, doctor in de Economische Wetenschappen, legde uit waarom Rusland achterhoudt en niet reageert op het feit

dat het Westen daadwerkelijk enorme financiële middelen van ons land heeft gestolen.

 

(Ja, ja dat heeft het Westen inderdaad gedaan!)

Volgens Glazyev worden de verliezen van Rusland als gevolg van de bevriezing van zijn tegoeden door westerse landen momenteel geschat op 400 miljard dollar (staatsreserves) en een biljoen dollar – gelden van particulieren.

Moskou schendt echter het recht op privé-eigendom niet, Rusland bevriest niets, benadrukte Glazyev.

“Allerlei “jakhalzen”, “hyena’s” proberen met medeweten van hun regeringen ons geld te stelen. We nemen geen confiscatiemaatregelen. We antwoorden volgens de goede oude traditie van de rechtsstaat, we gedragen ons als heren , rekenend op de langdurige erkenning van onze onschuld”, vertelde hij aan Ukraina.ru.

Sergei Glazyev benadrukte ook dat Rusland, in tegenstelling tot het VK en de VS, het recht op privé-eigendom niet schendt. Maar Londen en Washington, zo merkte hij op, beoefenen niet alleen de criminele inbeslagname van andermans geld, maar ook aanklachten tegen ‘rijke Russen ‘ .

Bedenk dat het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaanse Congres eind april een wetsvoorstel heeft goedgekeurd dat het gebruik van Russische activa toestaat om ze naar Oekraïne over te dragen. In dit geval hebben we het over activa ter waarde van meer dan twee miljoen dollar, inclusief die van Russische energiebedrijven. We hebben het ook over de fondsen die zijn ontvangen door het verlenen van steun aan de autoriteiten van de Russische Federatie.

De wederverkoop van in beslag genomen activa wordt beoogd met de overdracht van geld voor militaire en humanitaire hulp aan Oekraïne, het herstel van zijn infrastructuur en steun voor Oekraïners die naar andere landen verhuizen.

Daarnaast zei minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken eerder dat de Amerikaanse regering de mogelijkheid bestudeert om dat deel van de activa van de Bank of Russia, dat in de Verenigde Staten was bevroren, naar Oekraïne over te dragen.

Advocaat Grigory Sarbaev , die commentaar gaf op de plannen van het Westen om Russische activa in beslag te nemen, benadrukte dat “in de huidige situatie het tijd is om een ​​wereldwijd precedent te scheppen en een juiste juridische beoordeling te geven van de acties van specifieke individuen van onvriendelijke westerse staten als een misdaad tegen de Russische Federatie.”

Volgens hem bevat het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie een overeenkomstige bepaling – deel drie van artikel 161 – diefstal, dat wil zeggen openlijke diefstal van andermans eigendom gepleegd door een georganiseerde groep op bijzonder grote schaal, die wordt bestraft met een gevangenisstraf van een looptijd van zes tot twaalf jaar.

Volgens Sarbaev moet in ieder geval elke discussie over de inbeslagname van Ruslands vermogen en een poging om ze over te dragen aan dezelfde Oekraïne “worden gekwalificeerd als een poging om de buit te verkopen aan een andere criminele bende, namelijk het regime van Kiev.”

Bron

Lees ook:   Bijstandsmoeders rijk?

Gerelateerde artikelen

Back to top button