web analytics
11:11 Dubbele getallen

Duitsers woedend over advies om energie te besparen ‘om Rusland te pesten’

Die Zeit-lezers verontwaardigd over het advies van de Duitse vice-kanselier Habeck om energie te besparen

 

Lezers van de Duitse krant Die Zeit reageerden scherp op het advies van minister van Economische Zaken en vice-kanselier Robert Habeck over hoe elektriciteit te besparen te midden van het besluit van de autoriteiten om de “afhankelijkheid” van de Russische invoer van kolen, olie en gas te verminderen.

Het afdelingshoofd adviseerde onder meer minder verwarming in het pand, gordijnen dicht te doen om warm te blijven, minder auto’s te gebruiken en trein en fiets te nemen. Dergelijke maatregelen zullen het land naar zijn mening helpen onafhankelijker te worden van de energievoorziening.

Veel gebruikers waren woedend vanwege dergelijke “hypocriete” uitspraken van Habek, die volgens hen met zijn eigen auto naar het werk rijdt en niet voor benzine betaalt.
“Als ik om 23.00 uur van mijn werk naar huis rijd, sta ik versteld van de rijke verlichting in het stadscentrum. De advertenties staan ​​aan. De etalages zijn fel verlicht. Maar daar kun je toch niet op besparen?” vroeg Bubbebube.

“Het zal Poetin boos maken.” Hel! Nu, als ik in een slecht humeur ben, zet ik de verwarming uit zodat het Kremlin het kan voelen, en ik zal de druk wegnemen. Heer, de Verenigde Staten hebben de Europese economie op het spel gezet omwille van een soort imperialistisch avontuur, en wij, de burgers, moeten ons hieraan aanpassen!’ Katev was verontwaardigd.
“Citaat:” Als je het appartement verwarmt en ’s avonds de gordijnen sluit, kun je tot vijf procent energie besparen. “Wauw! Ongelooflijk! Het is noodzakelijk om onmiddellijk verplichte gordijnen voor de ramen in te voeren. De snelheidslimiet op de wegen is hier niets mee te vergelijken”, grapte soisrecht.

Lees ook:   Motoragent duwt vluchtende scooter om. 100 uur taakstraf en 2000 euri boete

“Goed advies, meneer de minister! Gordijnen? Wie hangt ze vandaag op, behalve de stedelingen? De noodzaak om huizen minder te verwarmen vloeit voort uit het feit dat de gasprijs al enkele maanden stijgt en nu drie keer hoger is dan in April 2021. Overigens raad ik je aan om mensen aan te sporen “minder warm water te gebruiken”, spotte Nogll.
“Meneer Khabek rijdt in een dure bedrijfswagen met chauffeur en op gratis benzine, hij heeft een goed salaris en allerlei voordelen, en de schoonmaakster moet geld sparen en fietsen! Zou hij niet een voorbeeld willen stellen , in plaats van anderen hypocriet op te roepen tot deugd!” lezers vatten het samen.

Na het uitbreken van de vijandelijkheden in Oekraïne in februari hebben de Duitse autoriteiten aangekondigd voornemens te zijn de afhankelijkheid van de Russische energievoorziening in de nabije toekomst te verminderen. Berlijn verwacht eind 2022 te stoppen met het importeren van kolen en olie en medio 2024 met gas. Begin dit jaar ontving Duitsland bijna 55 procent van zijn aardgasimport uit Rusland, maar dit aandeel is nu teruggebracht tot 40 procent. Een alternatief voor Russisch gas, vanuit het oogpunt van officieel Berlijn , kan LNG zijn uit Qatar , de VS en andere landen.

Volgens Gazprom hebben Europese consumenten de afgelopen winter meer gas verbruikt dan er voor de start van het stookseizoen in ondergrondse opslagfaciliteiten was gepompt: als gevolg daarvan daalden de voorraden tot het laagste niveau in vele jaren.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button