web analytics
11:11

De wereldwijde ”energie””crisis” gaat “het tekort aan alles” naar een geheel nieuw niveau brengen

Die duivelse elite! Wie stopt hen!!!!!?

Shut Up Quiet Sticker - Shut Up Quiet Pages Stickers

Dit wordt een zware winter. Bovenop al het andere waarmee we worden geconfronteerd, is er wereldwijd een zeer alarmerende energiecrisis aan het groeien. De voorraden aardgas en kolen worden met de dag krapper, en dit heeft een dramatische invloed op de productie van grote exporteurs zoals China. Dat betekent dus dat er de komende maanden minder spullen over de oceaan zullen komen, en dat betekent dat de tekorten in onze winkels nog groter zullen worden. Dit gebeurt echt, en we zullen ermee moeten dealen.

Natuurlijk raken de winkelschappen al aardig kaal in het hele land. Ze noemen het “het tekort aan alles”, en het wordt met de week erger.

Ik heb zoveel om over te praten dat ik niet eens zeker weet waar ik moet beginnen, en dus ga ik gewoon beginnen met de Bigley Piggly Wiggly in Charleston, West Virginia. Winkeleigenaar Jeff Joseph zegt dat een tekort aan Gatorade een van de grootste problemen is waar hij momenteel mee worstelt…

Als je de laatste tijd naar de supermarkt bent geweest, is het je misschien opgevallen dat sommige van je favoriete producten niet beschikbaar zijn. Bij de Bigley Piggly Wiggly in Charleston, WV is het gedeelte waar ze Gatorade houden bijna leeg.

“Wie zou denken dat Gatorade een probleem zou zijn om in de winkel te komen? Maar blijkbaar is het dat wel en het is iets waar we al geruime tijd mee worstelen’, zegt Jeff Joseph, winkeleigenaar.

Dag na dag zie ik meer van dit soort lokale nieuwsberichten. Ik heb deze net uitgekozen omdat ik de naam van de winkel erg leuk vind.

En mijn lezers blijven me e-mails sturen over hoe de omstandigheden zijn waar ze wonen. Een lezer die zich in Pennsylvania bevindt, was tijdens haar laatste bezoek aan de supermarkt diep gealarmeerd door een gebrek aan melk en hondenvoer…

Gisteren was ik in onze Giant-supermarkt op Linglestown Road, een paar kilometer van Harrisburg, PA. Het is de grootste reus in de omgeving. Ik was bij de melkafdeling, er waren misschien meer dan 10 lege rijen zonder melk erin. Mijn man wilde chocolademelk, ze hadden maar één merk. Ik was op zoek naar hondensnoepjes en ontdekte dat ze het gangpad verplaatsten, er waren niet zoveel merken. Ze nemen de hondenvoerzakken en verplaatsen ze naar de voorkant van de plank om ze er vol uit te laten zien, maar er zijn geen zakken achter hen. We houden van thee in blik uit Arizona, maar ik moest in plaats daarvan genoegen nemen met een grote fles. Ingeblikte thee is moeilijk te krijgen. Het gangpad met het toiletpapier en de handdoeken was half leeg. Ik wilde wat Nutter Butter-koekjes (zoals ik ze nodig heb), maar ze hadden er geen.

In het zuidwesten van Arkansas klinkt het alsof het nog erger is. We waren gewaarschuwd dat er tijdens deze feestdagen een tekort aan speelgoed zou zijn, en een van mijn lezers zegt dat ze al een enorme verandering merkt…

Het is afschuwelijk om door een Dollar General Store te lopen hier in het zuidwesten van Arkansas. Er zijn kale planken, het speelgoedpad, normaal gesproken overstroomd in deze tijd van het jaar in afwachting van Kerstmis … er is daar niets, zoals wat er normaal zou moeten zijn. Brookshire’s is de eersteklas markt hier… ze hebben geen bevroren kalkoenen, en de bevroren kip die we kochten – Tyson-kip – ik kocht een stuk drumsticks van vijf pond… er zaten nog veren op sommige stukken kip. Ik moest wassen, plukken en wauw… gewoon wauw… hoe de fabrieken tegenwoordig moeten zijn, is alles wat ik zeg.

We hebben nog nooit zoiets gezien en de experts vertellen ons dat de komende maanden nog erger zullen worden.

Lees ook:   Waarom hoor je niets meer over de ozonlaag!?

Tegenwoordig brengen zelfs grote bedrijfsnieuwskanalen voortdurend verhalen over de tekorten. Het volgende is een fragment uit een rapport met de titel “America is running out of Everything” …

Ik heb vorige week CVS bezocht om wat COVID-19-tests thuis op te halen. Ze waren al een week uitverkocht, vertelde een medewerker me. Dus ik vroeg naar papieren handdoeken. ‘Ook die hebben we niet meer,’ zei hij. “Probeer Walgreens.” Ik reed naar een Walgreens die papieren handdoeken had. Maar toen ik een apotheker vroeg om een ​​aantal veel voorkomende recepten in te vullen, vertelde hij me dat de winkel op was. ‘Probeer het doelwit eens verderop,’ stelde hij voor. De apotheek van Target had de medicijnen, maar de voorkant was schrikbarend kaal, zoals de afdeling met ingeblikt voedsel van een supermarkt, een uur voordat een orkaan aan land komt.

In het verleden waren eventuele tekorten altijd zeer tijdelijk.

Maar deze tekorten zullen niet snel verdwijnen.

In feite gaf datzelfde artikel dat ik zojuist citeerde openlijk toe dat “dit nu de economie is” …

Dit is de economie van nu. Boodschappen van een uur zijn nu odyssees van meerdere uren. Bezorging de volgende dag wordt een dag na de volgende bezorging. Dat auto-onderdeel dat u nodig heeft? Het duurt een extra week, sorry. Het boek waar je naar op zoek was? Kom in november terug. Het babybedje dat je hebt gekocht? Maak er december van. Op zoek naar een nieuwe klus voor woningverbetering waarvoor meerdere bouwvakkers nodig zijn? Haha, bid voor 2022.

Zelfs de doorgaans optimistische pratende hoofden op televisie waarschuwen ons dat de kolossale problemen die deze epische wereldwijde supply chain-crisis hebben veroorzaakt, in de nabije toekomst niet zullen worden opgelost.

Ondertussen, zoals ik hierboven opmerkte, dreigt een zeer angstaanjagende wereldwijde energiecrisis “het allestekort” naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Lees ook:   Specifieke regels voor niet-gevaccineerden worden niet langer uitgesloten. Een ster Hugo?

Op donderdag publiceerde de Wall Street Journal een artikel met de titel “Natural-Gas Shortage Sets Off Scramble Ahead of Winter”  waar veel mensen echt van schrikken. Over de hele wereld proberen naties koortsachtig te zorgen voor voldoende aardgasvoorraden voor de komende maanden. Normaal gesproken is er midden in de winter een piek in de vraag, maar op dit moment komen we daar niet in de buurt. De zomer is zelfs een paar weken geleden officieel geëindigd.

Dus als het al zo erg is, waar gaan we dan over een paar maanden mee te maken krijgen?

Tegelijkertijd drijft een zeer ernstig tekort aan kolen de prijzen op tot absoluut absurde niveaus …

De Australische thermische steenkool uit Newcastle, een wereldwijde maatstaf, wordt verhandeld voor $ 202 per ton, drie keer zo hoog als eind 2019. niveaus.

In Europa hebben de stijgende prijzen voor steenkool en andere energiebronnen de fabrieksoutput getroffen en de energierekeningen van huishoudens doen stijgen. Grote kolenimporteurs in Azië, waaronder Japan en Zuid-Korea, verdringen zich om de bevoorrading veilig te stellen.

We hebben in de moderne tijd nog nooit zo’n ernstige energiecrisis gezien en deze heeft nu al een dramatische impact op de productie in China …

In de afgelopen weken zijn  ambtenaren echter begonnen met een veel agressiever rantsoeneringsprogramma  waarbij fabrieken in een groot deel van Guangdong nu slechts 1-2 dagen per week stroom mogen gebruiken. Soortgelijke situaties doen zich naar verluidt voor in de provincies Jiangsu, Hubei en Fujian, alle belangrijke productieregio’s. Een van mijn importklanten in de VS heeft gemeld dat  een belangrijke leverancier in Jiangsu nog maar één dag per week stroom beschikbaar heeft . Beperkte maar uitgebreide energierantsoenering komt ook voor in Zhejiang, Shandong, Liaoning en andere belangrijke hubs voor zware industriële, chemische en energieproducten.

Dus wat betekent dit?

Lees ook:   Rutte en media vinden gele Hesjes onbeschoft

Het betekent dat China veel minder spullen naar ons gaat exporteren, en dus zullen onze winkelschappen steeds kaler worden. (Ja of een schip dat ineens zomaar dwars ligt voor enkele jaren!)

Al meer dan tien jaar waarschuw ik dat we onszelf nooit zo afhankelijk hadden mogen maken van de Chinese productie. Maar de meeste mensen wilden natuurlijk niet luisteren naar ‘alarmisten’ zoals ik.
(Dom hé als je regering zo achterlijk is dat ze dat niet kunnen begrijpen! ) Tijd om in ons land weer zelf te zorgen voor medicatie fabrieken, en zoveel andere zaken die belangrijk zijn om te overleven!

Helaas is de waarheid nu voor iedereen duidelijk.

Het “nieuwe normaal” is hier en het zal buitengewoon pijnlijk zijn .

Wat je ook denkt nodig te hebben voor de wintermaanden, ga erop uit en haal het nu.

De tekorten zijn nog maar net begonnen en de wereldeconomie zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

https://www.activistpost.com/2021/10/the-global-energy-crisis-is-going-to-take-the-everything-shortage-to-an-entirely-new-level.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button