web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Leeuwarder krijgt door vertraging met de trein boete voor schending avondklok

Treinreiziger Evert Engwerda (65) uit Leeuwarden kan er nog steeds niet over dat hij zondagavond een avondklokboete van 95 euro kreeg op het Leeuwarder station. Engwerda was die dag in Maastricht op bezoek bij zijn oom, die daar in een verpleeghuis woont. “Omke is 94 jaar en is missionaris geweest. Hij heeft geen kinderen en daarom gaan ik en mijn broer om de beurt bij hem op bezoek. Om weer op tijd terug te zijn in Leeuwarden ben ik om 16.30 uur in Maastricht weer op de trein naar huis gestapt.”

Door de rellen in Eindhoven werd het echter een vreemde reis. De trein naar het Noorden ging niet verder dan Weert. Engwerda moest via Roermond en Nijmegen reizen en kwam daardoor pas om 22.15 in Leeuwarden aan, in plaats van om 20.45 uur.

Groot ontvangstcomité

In Leeuwarden trof Engwerda een motorpolitie, die hem tot zijn verbazing meteen een boete gaf en niet van een vertraging wilde weten. “Hij had het zo na kunnen kijken, maar toen had hij de boete al gegeven. Nu moet ik later bezwaar maken als ik de boete krijg. Een ding staat wel vast: ik betaal dit niet.” Engwerda vond daarnaast het ‘grote ontvangstcomité’ van wel tien agenten intimiderend voor het handjevol reizigers dat om die tijd aankwam.

Engwerda belandde zondagavond boos op bed en sliep weinig. Toen hij maandag hoorde dat er in Leeuwarden op zondagavond één avondklokboete uitgedeeld was, werd hij nog bozer. “Je wordt gecriminaliseerd door een agent die niet eens de ruimte geeft om je verhaal te doen.”

Lees ook:   Aangiftes tegen rapper Akwasi

Je krijgt eerst een boete en daarna met de burger maar zien dat hij het terugdraait.

Evert Engwerda

De rigide aanpak door de overheid klopt niet, vindt hij. “Het lijkt bijna wel op de toeslagenaffaire. Je krijgt eerst een boete en daarna met de burger maar zien dat hij het terugdraait. Het lijkt nergens op.”

De vervelende ervaring van zondagavond zorgt er ook voor dat Engwerda nog meer begrip voelt voor jongeren die grote bezwaren hebben tegen de avondklok en daar ook tegen in actie komen. “Jonge mensen willen elkaar treffen en van het leven genieten. Dat begrijp ik wel. Ik vind dat er van hun wel heel veel gevraagd wordt.” Engwerda vindt het hoog tijd dat de overheid kritischer kijkt naar de eigen werkwijze.

Komende zondag weer naar Maastricht

De oom in Maastricht hoeft er niet over in te zitten dat hij niet weer bezoek krijgt uit Fryslân, hoe krap de reistijd ook is door de avondklok. “Nu zondag ga ik weer. En als omke wil dat ik een halfuurtje langer blijf, dan doe ik dat, avondklok of geen avondklok. En zo’n verklaring neem ik ook niet mee. Ik ben een integere man. Als mensen een beetje integer met mij omgaan, dan ga ik een heel eind met ze mee. Maar als het zo gaat, dan zoeken ze het maar uit.”

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1030329-leeuwarder-krijgt-door-vertraging-met-de-trein-boete-voor-schending-avondklok

Die onzin moet je ook niet mee aankomen bij nuchtere Friezen!
Wat een wereld is het geworden inmiddels. Absurder dan absurd.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien