web analytics
11:11 Dubbele getallen

Veel mensen die mondkapjes dragen, ervaren een negatief effect op de gezondheid

In een vierdelige serie geeft immunoloog dr. Carla Peeters, die verschillende jaren werkzaam was op het RIVM, alle ins en outs over het door de overheid in bepaalde situaties verplicht gestelde mondkapje. Deze week deel II: het gebruik van mondkapjes is lang niet zo onschuldig als gedacht en kan zelfs negatieve effecten hebben op de gezondheid.

bee4392126b4d9353d4242f9f1c0c632 AnGel-WinGs.nlHet vrij kunnen ademen van schone lucht is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid.

Door het dragen van mondkapjes stijgt de temperatuur en de luchtvochtigheid verandert. Alleen al het psychologisch effect op het dragen van een mondkapje kan een verandering in de wijze van ademen bewerkstelligen. Afhankelijk van het soort masker/mondkapje wordt door de drager meer weerstand in ademen ervaren en kunnen problemen ontstaan om voldoende O2 in te ademen.

Wanneer een te kort aan O2 wordt ervaren neemt de activiteit van het sympathisch zenuwstelsel (flight-fight reactie) toe. De hartslag wordt sneller; een risico voor onwel of moe voelen en zelfs flauwvallen.

Hoofdpijn, huidreacties en jeuk als gevolg van het dragen van maskers zijn eveneens beschreven.

Ervaren ongemak leidt tot meer stress met als gevolg een vicieuze cirkel. Wanneer een masker langdurig achter elkaar gedragen wordt kan het zuurstofgehalte in het bloed dalen en het CO2 gehalte toenemen.

Hierdoor kunnen ontstekingen toenemen en verzwakt de immuniteit voor externe factoren. Meer energie is nodig om de bestaande ontstekingen onder controle te houden. Ook kan de concentratie van bacteriën en virussen in het masker en neus- en keelholte toenemen door het uitademen en weer inademen van dezelfde lucht.

Lees ook:   Griep en covid prik tegelijk!

 

Lees hele artikel via HP de tijd

https://www.hpdetijd.nl/2020-06-19/veel-mensen-die-mondkapjes-dragen-ervaren-een-negatief-effect-op-de-gezondheid/

Mondkapjesplicht verdeelt Nederland: ‘Je pakt de vrijheid van mensen af’

“Met de mondkapjesplicht pak je een stukje vrijheid van mensen af,” vindt huisarts Felix van der Wissel. “Daar moet je voorzichtig in zijn. Als het geen toegevoegde waarde heeft moet je de mensen vrij laten,” pleit Van der Wissel. “En ga geen boetes opleggen op basis van iets waar geen harde feiten voor zijn.”

Geen wetenschappelijke keuze

Toen eerder dit jaar een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer werd ingesteld, was dit volgens RIVM-baas Jaap van Dissel geen keuze die was gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Dit was een politieke keuze. Ook vorige maand nog beargumenteerde hij dat het dragen van mondkapjes weinig effectief is. Zo blijkt volgens hem uit eerder Noors onderzoek dat met de huidige mate van verspreiding van het virus duizenden mensen een mondkapje moeten dragen om één besmetting te voorkomen.

Daaruit blijkt dat het dragen van mondkapjes relatief weinig verschil maakt in besmettingscijfers. Voor dit onderzoek werden twee grote groepen in de samenleving gevolgd, waarbij de ene groep elke dag een mondkapje droeg en de andere groep niet. Uiteindelijk blijkt dat onder de dragers van een mondkapje het aantal besmettingen rond de 1,8 procent lag tegenover 2,1 procent van de niet-dragers.

https://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2020/mondkapjesplicht-effectiviteit/

Ik vraag me af waarom die auto die fietser aanreed bij de parkeerplaats van de supermarkt,
toen beiden weg wilden gaan, waren ze versuft door het mondkapje misschien? Wie weet hoeveel mensen een ongeluk krijgen dankzij die smerige mondkapjes…

Lees ook:   Het weer

En we dragen niet medische mondkapjes en die zijn dus nutteloos en toch moet je ze dragen anders krijg je een probleem…bespottelijk dit!!!!
Rutte en de Jonge worden in een volgend leven al geboren met COPD!
Dat is hun karma…!

Welke prijs betalen kinderen voor de volksgezondheid?

Het dragen van mond-kapjes kan voor kinderen schadelijk zijn voor de ontwikkeling van hun brein, waarschuwen experts. Waar is ons gezonde verstand?

De mondkap ziet er misschien onschuldig uit, maar wist je dat deze gezichtsbedekking kan bijdragen aan functieverlies van bepaalde hersengebieden bij onze kinderen? Vele mensen maken zich zorgen over de veiligheid en de gezondheid van kinderen en kleinkinderen. Vooral omdat het wetenschappelijk niet bewezen is dat mondkapjes dragen effectief is bij het beperken van de verspreiding van het virus. Het tv-programma Kassa heeft samen met de TU Delft laten zien dat de mondkapjes die gedragen worden het virus niet of onvoldoende tegenhouden.

Er is in de afgelopen periode meerdere malen gezegd door de overheid dat het dwingende advies voor het dragen van de mondkap niet zo zeer gebaseerd is op medische gronden, maar op gedragsbeïnvloeding.

https://www.bd.nl/opinie/welke-prijs-betalen-kinderen-voor-de-volksgezondheid~ac35d52d/

RIVM noemt dragen van mondkapjes ‘schijnzekerheid’, landen om ons heen geloven er wel in

https://www.ad.nl/binnenland/rivm-noemt-dragen-van-mondkapjes-schijnzekerheid-landen-om-ons-heen-geloven-er-wel-in-br~a5702d4d/

Mondkapje binnenkort toch verplicht? RIVM draait ineens 180 graden: ‘mondkapjes toch wel effectief!’

Het RIVM is bezig om de weg vrij te banen voor maatregelen zoals het verplicht dragen van mondkapjes. Ineens, uit het niets, toont internationaal onderzoek volgens het RIVM aan dat het dragen van mondkapjes juist wél leidt tot voorzichtigheid en veiligheid.

Lees ook:   De FreT

De NOS doet ook leuk mee, en zegt: “In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, lijkt het dragen van een mondkapje juist te leiden tot voorzichtigheid en afstand houden (…).” En wie beweerde dat keer op keer, NOS? Juist ja, RIVM-baas Jaap van Dissel! En het OMT gisteravond zelfs nog! Nu we toch bezig zijn, hier, nog een artikel van 17 mei over een onderzoek uit Hong Kong, dat het RIVM en het OMT hebben genegeerd.

Mondkapje binnenkort toch verplicht? RIVM draait ineens 180 graden: ‘mondkapjes toch wel effectief!’

 

Ja, nu werkt het mondmasker zéker niet meer . . .

“200.000 personen moeten tenminste een week een mondkapje dragen om misschien één geval van besmetting te voorkómen”

Tamara van Ark (VWS)
“en omdat er vanuit medisch oogpunt geen bewezen effectiviteit is van mondkapjes, heeft het kabinet besloten dat er geen landelijke verplichting komt voor het dragen van niet-medische mondkapjes”

Huub Brulls (voorzitter Veiligheidsberaad)
“Belangrijkste is dus dat we als regio’s ook na vandaag de ruimte hebben om op te treden; er kan ook zelfs geëxperimenteerd worden”

https://www.startwondverzorging.nl/CONTENT/index.php/blog/ja-nu-werkt-het-mondmasker-zeker-niet-meer

Ik kreeg nog een ranzige knipoog van een oude kerel vandaag, zo hups over zijn mondkappie heen… bah bah brutale aap!
Hoe durft ie!

Maar goed die mondkapjes het moet eens uit en over zijn!
Onzin gedoe.

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button