web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Belgische staatssecretaris deelt per ongeluk geheime prijzen coronavaccins

Uit de tabel van De Bleeker blijkt dat de prijzen voor de verschillende vaccins flink uiteenlopen. Zo wordt voor een dosis van het Britse AstraZeneca 1,78 euro betaald, terwijl een Pfizer/BioNTech-vaccin 12 euro kost. Voor dat laatste vaccin zijn twee prikken vereist, wat de totale kosten op 24 euro per persoon zou brengen.

6dde7c7a89f503693dcce131e5641f25 AnGel-WinGs.nl

https://www.nu.nl/coronavirus/6097410/belgische-staatssecretaris-deelt-per-ongeluk-geheime-prijzen-coronavaccins.html

Nederland trekt honderden miljoenen uit voor vaccins

Belastinggelden!

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet op 20 november aan de Kamer weten dat Nederland voor de zes vaccins en een reservering voor een zevende vaccin in totaal 490 miljoen euro heeft begroot.

Volgens de cijfers van De Bleeker (minus het zevende vaccin, waar nog geen prijs van bekend is) komt Nederland voor de eerste zes vaccins uit op 390 miljoen euro. Nederland krijgt – bij goedkeuring van alle zes potentiële vaccins – in totaal 50,9 miljoen doses. Over het zevende potentiële vaccin is nog niets bekend.

Het kabinet heeft in totaal 700 miljoen euro uitgetrokken voor coronavaccins. Die worden in Europees verband gekocht, waardoor lidstaten goedkoper uit zijn. Nederland heeft op basis van het inwoneraantal recht op 3,89 procent van de vaccins. Mogelijk wordt het vaccin van Pfizer maandag goedgekeurd door het Europese medicijnagentschap EMA.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥