05 maart 2021

 

Datalekken een groot risico?

Onderzoekers: datalekken groter risico dan mensen beseffen

Datalekken zijn een veel grotere dreiging dan de meeste mensen beseffen, zo stellen onderzoekers van de Harvard School of Engineering op basis van eigen onderzoek. Voor hun onderzoek keken de onderzoekers naar gegevens die via verschillende datalekken op straat waren beland.

De gegevens uit deze verschillende datalekken werden via een tool gekoppeld met een dataset die in 2015 bij kredietbureau Experian werd gestolen. Deze dataset bevatte de informatie van miljoenen mensen. Per individu waren er 69 variabelen, zoals adresgegevens, telefoonnummer, kredietscore, donaties aan politieke partijen, het aantal kinderen en tal van andere gegevens.

Door de gegevens van verschillende datalekken te combineren met die van Experian bleek het mogelijk om de digitale identiteiten van mensen aan hun “real-world” identiteiten te koppelen. Dit leverde weer nieuwe informatie op. Volgens de onderzoekers zijn datalekken dan ook veel ernstiger dan de meeste mensen denken. “Zodra iets is gelekt, is het openbare informatie waar iedereen toegang toe heeft en kan gebruiken. Mensen hebben het idee dat ze een recht op hun informatie hebben nadat het is gelekt, maar zodra het is gelekt, is het weg. Dat is iets dat iedereen moet beseffen”, zegt onderzoeker Kian Attari.

“Als meer mensen zich bewust worden van het gevaar van datalekken, wordt hopelijk de druk opgevoerd om op te treden tegen bedrijven die onvoldoende doen om gegevens te beschermen”, besluit onderzoeker Dasha Metropolitansky.


Wat ik dus niet snap is…waarom maakt men zich zo druk over China of Rusland die onze gegevens steelt… oftewel inloert….
Want oh dat mag allemaal niet…
Maar dat Amerika en Nederland even in je privacy zit te wroeten, dat mag allemaal wel?
We zijn geen bezit van de staat!
Dat is al nummer 1…
Wat geeft wie dan ook het recht om in je privacy te loeren?

Lees ook:   Wilde dieren laten verhongeren,... staatsbosbeheer

Niet dus…de regering is gekozen door burgers…die er niet voor kiezen dat de mensen die zij gekozen hebben in hun privacy mogen neuzen dat zou dus verboden moeten zijn!
Wij mogen ook niet loeren in de privacy van ministers of het koningshuis immers…een koningshuis dat er nog is dankzij de burgers…!
Dus of iedereen loert in je privacy en dan weet je wat je wel of niet op je pc of mobiel kunt zetten….of niemand kijkt erin!
Heel simpel allemaal.

We moeten alles maar accepteren zoals zij die gekozen denken dat het moet allemaal maar zijn we het hier mee eens?
Nee…en een referendum is afgeschaft door mensen die gekozen zijn, mag dat allemaal wel zomaar…de regering is in dienst van de bevolking niet andersom!

 

Gerelateerde berichten