web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Rusland en nieuwe koude oorlog

In de eerste helft vervolgde Stephen F. Cohen , historicus van Sovjet- en post-Sovjet-Rusland, zijn bespreking van actuele gebeurtenissen, waaronder de perceptie van de presidentiële beschuldiging op het wereldtoneel, en het vooruitzicht van een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en de Amerikaanse opkomst in het komende decennium. De recente Amerikaanse bomaanslag in Bagdad die de Iraanse generaal Soleimani heeft gedood, zal waarschijnlijk een reactie uit Rusland oproepen, vermoedde hij, aangezien Rusland Iran al vele jaren bewapent. De poging om president Trump te beschuldigen, over wat Cohen ‘buitenlands beleid’ noemde, is schadelijk voor onze politieke cultuur, merkte hij op, en het is belachelijk om te beweren dat Trump zich op een verraderlijke manier gedroeg, voegde hij eraan toe.

Omdat de NAVO hun opbouw uitbreidt naar meer landen langs de Russische grens en Amerikaanse troepen in Syrië en Oekraïne, hebben de twee nucleaire superkrachten meer mogelijkheden voor conflicten, merkte Cohen op. Misschien zelfs de mogelijkheid van een toekomstige impasse zoals de Cubaanse rakettencrisis. Poetin blijft een populaire leider in Rusland, hoewel sommigen hem hebben gekenmerkt als een autocraat. Cohen zei dat hij eigenlijk dankbaar is dat Poetin in het Kremlin is, want er zijn veel gevaarlijkere alternatieven in Rusland, stelde hij voor. De 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt dit jaar in Rusland gevierd, en artikelen daar citeren dat een van de oorsprong van de oorlog was omdat westerse machten Sovjet-Rusland isoleerden – enigszins verwant aan wat er vandaag gebeurt met sancties door het Westen, Cohen wees erop.

Lees ook eens:   OBAMA BANNED THIS VIDEO

Bron

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥