web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Trump profiteert niet van een oorlog met Iran

Animated GIF

Trump profiteert niet van een oorlog met Iran

Waarom zijn de Amerikaanse betrekkingen met Iran verslechterd? Komt er een oorlog tegen Iran? Voor wie is het winstgevend? (-!!¿¿¿)Wie zet iemand aan tot Iran en dringt aan op een aanval? En waarom? En waarom bedreigt Trump alleen maar?

 

Iran is één tegen allen. Waarom wint hij.
Dit alles en nog veel meer werd aan Pravda.Ru verteld door een militaire analist, Iraanse oriëntalist, politieke waarnemer bij RIA Iran-News Vladimir Onishchenko .

– Vladimir Fedorovich, wat gebeurde er na de islamitische revolutie? Hoe zijn de relaties tussen de VS en Iran verslechterd?

– Vanaf het allereerste begin van deze revolutie heeft de voormalige Rahbar Ayatollah Khamenei duidelijk alles op zijn plaats gezet. Hij noemde twee kwaden in de wereld die de islamitische natie kunnen confronteren en schaden. Dit is de zogenaamde Grote Satan in de persoon van het Amerikaanse imperialisme. Hij noemde het Small Satan-communisme, dat toen werd geleid door Gorbatsjov. Israël is ook de kleine Satan. Iran heeft over het algemeen een speciale relatie met Israël.

Natuurlijk begonnen de Amerikanen steun te zoeken in andere landen, buren in het Midden-Oosten. Te veel landen accepteerden ook de Amerikaanse democratie niet, hoewel de Verenigde Staten daar allerlei kleurrevoluties organiseerden. Desalniettemin, gebruikmakend van de interreligieuze onenigheid tussen soennieten en sjiieten in de landen van deze regio, hebben de Verenigde Staten Saoedi-Arabië en bijna alle andere soennitische landen ervan overtuigd en overtuigd dat het sjiisme en zijn bolwerk van Iran hun belangrijkste vijand waren.

Ze beschuldigden Teheran ervan zich een soort sjiitische hegemonie eigen te maken. Het is duidelijk dat de Iraniërs hun religie als orthodox beschouwen, volledig en volledig consistent met die gecreëerd door de profeet Mohammed, terwijl anderen afstand namen van de fundamenten. De soennieten aanbidden immers ook de soennah. Dit is een addendum bij de koran, vergelijkbaar met hoe we addenda hebben bij het evangelie, bijvoorbeeld het leven van de heiligen.

Niet alle religies in ons land erkennen dergelijke takken in het christendom, die tot uitdrukking kwamen in allerlei schisma’s, sekten, enz. Het sjiisme houdt stand – alleen de Koran herkent het. Dit is een zeer sterke religie. Gedurende de veertig jaar van het bestaan ​​van de islamitische revolutie, ondanks alle sancties die sinds 1979 zijn toegepast, hebben de Iraniërs niet alleen overleefd, maar zich ook ontwikkeld.

Wij waren het die bijna begonnen te huilen, om allerlei soorten ongemak te ervaren – het is gewoon een ongeluk en een verdriet dat sancties ons zouden zijn opgelegd in verband met Oekraïne, Donbass en de Krim. Onze liberalen begonnen te zeggen waarom we dit hele Oosten nodig hebben. We kunnen leven zonder sancties. We moeten vrienden zijn met Amerika en Groot-Brittannië.

En Groot-Brittannië palmen ons Skripals – pseudo-vergiftiging. Ze moesten alleen het regime van Theresa May redden. We weten waar het allemaal vandaan komt. En de Amerikanen – zie je waar Trump nu in zit. Nou, zo’n systeem in Amerika. Ze kozen tenminste Trump, zelfs Clinton, grootvader of grootmoeder, zo’n Amerikaanse wet dat de kiezers voor Trump kozen.

We moeten niet kijken naar het prisma van de Amerikaanse propaganda, maar naar de ware stand van zaken. Trump is een zakenman. Hij verwerpt categorisch militaire actie. Zijn credo, waar zelfs zoveel Republikeinen het niet mee eens zijn, is van mening dat Amerika in oorlog is geweest. Ze heeft al veel nederlagen geleden. Ze zitten vast in Afghanistan. Daarvoor werden ze verslagen in Korea, in Vietnam …

Trump gelooft dat vechten tegen Amerika voldoende is. En Amerika is voldoende om zijn NAVO-bondgenoten te voeden. Bovendien is hij, in tegenstelling tot eerdere voorzitters, van mening dat al deze blokken niet nodig zijn. Hij zegt: als Europeanen bang zijn voor Russische agressie, noemen ze Rusland een agressor en laten ze hun legers zelf voeden. Waarom zou Amerika miljoenen, zo niet miljarden dollars losmaken voor NAVO-legers in Europese landen?

– Maar Trump ging met dergelijke installaties niettemin de overeenkomst met Iran over het nucleaire programma annuleren. Waarom?

– Hij is een zakenman. Hij realiseerde zich dat deze deal in de eerste plaats niet toestond dat Iran werd gecontroleerd zoals Amerika zou willen. Amerikanen slapen immers nog steeds en zien dit. Daarom gebruiken de Amerikanen nu drie hefbomen om dit doel te bereiken. De eerste zijn sancties, monetaire en economische chantage, alle beperkingen voor Iran op internationale transacties in dollar.

De tweede is militaire chantage. De VS dreigt dat er stakingen zullen worden gedaan, een volledige blokkade zal worden ingesteld. Maar dit zijn allemaal woorden. Nog één ding om te onthouden. In de oude Angelsaksische tradities sprak zelfs Stalin hierover en kastanjes uit het vuur met de verkeerde handen. Amerikanen willen zichzelf niet verbranden, vooral Trump.

Hij wil nu niet vechten, ook omdat hij verkiezingen in zijn neus heeft. Wat voor soort oorlog is hij? Elk lijk, elke doodskist van een Amerikaanse soldaat zal met hem worden opgesteld, hij zal worden beschuldigd. Dit is niet langer een zielige poging tot beschuldiging voor het praten met Zelensky. Het is veel dieper en serieuzer.

Trump kent trouwens Rusland. Hij wil een goede relatie met Rusland. En hij hoopt dat hij zich zal verzoenen en Saoedi-Arabië en Israël dichterbij zal brengen. Israël kan tenslotte door zijn lobby en de Saoedi’s door de Arabische lobby hem helpen. Twee lobby’s zijn erg sterk in Amerika: de oliehal – van Saoedi-Arabië en andere monarchieën van de Perzische Golf – en de Israëlische zionistische lobby, die in het Congres werd geplant.

Trump’s schoonzoon is tenslotte de eerste vertegenwoordiger die op zijn schoonvader drukt en hem dwingt met Israël te praten. En beide landen zetten elkaar op Iran. En beide lobby’s drukken op alle mogelijke manieren de VS naar Iran. Trump is niet van plan Iran aan te vallen.

Hoewel het Pentagon de afgelopen jaren meer dan twee dozijn scenario’s van de oorlog met Iran heeft ontwikkeld. Maar geen van deze scenario’s wordt door het Pentagon erkend als volledig en unaniem effectief. Het feit is dat Iran zo goed gelegen is. Ten eerste is het een bergachtig en semi-bergachtig land. Je kunt alles daar verbergen. Geen luchtaanvallen zullen daar effectief zijn en de Amerikanen zullen daar zeker niet op de grond komen.

Geïnterviewd door Lyubov Stepushova

Voorbereid voor publicatie door Yuri Kondratyev

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1438912-onischenko/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥