...

28 oktober 2021

 

Rutte: Koning mag zelf weten hoe hij vergoedingen besteedt

game of thrones king GIF

Paleisinboedel Allerlei vergoedingen die de koning ontvangt, ook die voor meubels en onderhoud, mag hij naar eigen inzicht besteden, schrijft premier Rutte aan de Tweede Kamer.

De vergoedingen die het staatshoofd al ruim dertig jaar ontvangt voor het onderhoud van de paleisinventarissen hoeft hij daar niet aan te besteden. Datzelfde geldt voor alle andere kostenvergoedingen die Willem-Alexander jaarlijks ontvangt. De bedragen – dit jaar bijna 5 miljoen euro – zijn in de jaren zestig „indicatief” vastgesteld op basis van de toenmalige uitgaven van het Koningshuis, maar dragen inmiddels het karakter van een „lump sum”.

Dat staat in een brief van zeven kantjes die premier Rutte maandagavond laat naar de Tweede Kamer stuurde. Aanleiding voor de brief zijn publicaties in NRC over de dubbele uitgaven door het Rijk aan de inventarissen van de paleizen. Die zijn in de jaren tachtig aangekocht door de overheid, terwijl het staatshoofd ondertussen recht bleef houden op een jaarlijkse kostenvergoeding voor het onderhoud van de meubels. Die bedroeg dit jaar circa 320 duizend euro. Het onderhoud van de paleisinventarissen wordt sinds de overname betaald door het Rijk.

Lees verder via de link:

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/14/rutte-koningshuis-mag-vergoedingen-voor-onderhoud-paleisinventarissen-ook-anders-besteden-a3976758

Ik zie dit wel als onrecht als zoveel mensen het slecht hebben in ons land!
Nog een link…

https://www.republikeinen.nl/paleisfraude-monarchie/

 how dare you greta hdu greta thunberg climate crisis GIF

 mic mic drop climate change microphone micdrop GIF

 

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   De CIA over tijdreizen en de holografische realiteit - het gateway-proces

Gerelateerde berichten