web analytics
11:11 Dubbele getallen

Mark Rutte, stop dat kansloze gasverbod

Nederland is het enige land ter wereld dat een gasverbod kent, want elders wordt aardgas als een oplossing gezien, niet als een probleem. Het verstoken van aardgas is immers schoner dan enige andere brandstof en ook een stuk vriendelijker voor het klimaat dan olie, steenkool, bruinkool of hout. Een verstandige energietransitie begint dus niet met aardgas – zoals Nederland doet – maar begint daar aan als je klaar bent met viezere brandstoffen. Dat Nederlandse gasverbod is dan ook alleen maar verklaarbaar,  omdat politici de gaswinning in Groningen verwarren met klimaatbeleid. Het is waarschijnlijk verstandig om te stoppen met de gaswinning in Groningen, maar waarom zouden dan alle huizen van het gas af moeten? In onze buurlanden gaan ze juist aan het gas.
Lees ook:   De zorgkosten en ...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button