web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Klijnsma koerst af op pensioen-onteigening

Klijnsma koerst af op pensioen-onteigening

Al gaat ze met haar eigen partij in galop op de afgrond af, voor PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma is er geen reden om vaart te minderen bij de afbraak van het pensioenstelsel.

Officieel moet het op de schop om het “eerlijker” te maken, maar in feite is het natuurlijk gewoon een hunkering naar het grote geld. Het spaartegoed in de pensioenkas loopt op tot zo’n 1400 miljard, geld van u en mij. Klijnsma breekt zich het hoofd over de vraag hoe ze een deel van dat geld in de richting van overheid en verzekeringsmaatschappijen kan schuiven en dat heet dan hervorming.

Haar ware aard
Iets van haar ware aard verraadt de PvdA-diva in het Financieel Dagblad van deze week. Belastinggeld of pensioengeld, het blijft gemeenschapsgeld zegt ze. Horen we dit nu goed? Kent de bewindsvrouwe niet het verschil tussenmijn en dijn? Pensioen is UITGESTELD loon. Een deel daarvan wordt belasting als dat uitgestelde loon als pensioen wordt uitbetaald. Vóór die tijd is die spaarpot volgens de geldende afspraken dus gewoon van de pensioendeelnemers. Klijnsma toont met deze uitspraak iets van haar heimelijke zieleroerselen.

Ze droomt van nationalisatie
Ze droomt van een gedeeltelijke onteigening of nationalisatie van de pensioenopbrengsten ten faveure van de staatskas. Dan kunnen ze in Den Haag gewoon doorgaan met het verbrassen van miljarden aan mislukte projecten. Natuurlijk moet je voor zo’n ingreep een goede reden bedenken en die hebben haar communicatieadviseurs haar ingefluisterd: jongeren betalen naar verhouding teveel pensioenpremie en ouderen te weinigen dat is volgens Klijnsma niet eerlijk. Daarom wil ze de lasten voor jongeren verlagen en die van ouderen verhogen. Ooit noemde de PvdA het delen van lusten en lasten “solidariteit”, zoals ouderen op tal van andere terreinen solidair zijn met jongeren. Maar die term is uit. Juridische deskundigen hebben Klijnsma er al op gewezen dat leeftijdsdiscriminatie wettelijk verboden is en ze dus helemaal geen onderscheid mag maken tussen jong en oud. In strijd met EU-regels. Waar Klijnsma verschijnt, gerechtigheid en realiteitszin verdwijnt.

Lees ook:   Zeg NEE tegen het associatieverdrag met Oekraïne!

Het wordt een puinhoop
Ze legt met haar hervormingen de basis voor een puinhoop, waarvan de omvang pas zichtbaar is als ze zelf alweer lang van haar pensioen geniet. O ja: dat wordt wel betaald door ONS burgers, want de dames en heren politici zijn vergeten om voor hun eigen pensioen premie te betalen. Dat geld moet dus straks onttrokken worden aan de rijksbegroting… Het gaat om 500 miljoen tot 1 miljard. Het is maar dat u het weet….Bij de aankomende “hervormingen” zal dat bedragje wel subtiel worden weggemoffeld.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken