web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politiek-Elite

Stop oppasboete SP

MAAK EINDE AAN OPPASBOETE

02-03-2015•De SP wil dat grootouders met een bijstandsuitkering die op hun kleinkinderen passen niet langer worden beboet. SP-raadslid Peter Kwint: “Het is absurd dat Den Haag vindt dat oppassen op je kleinkinderen eigenlijk werk is, en dat je daarom gekort wordt op je uitkering. Het stadsbestuur moet naar Den Haag om deze idiotie aan de kaak te stellen en ondertussen proberen om in Amsterdam zo humaan mogelijk met deze onzinregels om te gaan.”
Afgelopen weekend besteedde televisieprogramma De Monitor aandacht aan een grootmoeder die bijna 35.000 euro moest terugbetalen aan de gemeente omdat zij met regelmaat op haar kleinkinderen past, terwijl ze ook een uitkering kreeg. Volgens de regels mag dat niet omdat oppassen volgens de regering werk is waarmee geld moet worden verdiend. Ook al gaat het om oppassen in de familiesfeer.
Kwint: “Als je er een oppasbedrijfje op nahoudt, dan snap ik dat je geen uitkering hoort te krijgen. Maar de overheid verwacht toch niet dat grootouders hun kinderen een rekening opsturen voor de oppas op de kleintjes? Een grote mond hebben over de participatiesamenleving, maar als mensen dan voor elkaar zorgen, dan stuurt het kabinet een dikke boete. Deze onzin moet stoppen.”

 

https://amsterdam.sp.nl/nieuws/2015/03/maak-einde-aan-oppasboete

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥