web analytics
...

Vladimir Putin’s ‘Russische Yeti’-waarneming

In maart 2016 vertelden Vladimir Poetin en zijn veiligheidsmensen dat ze 3 Russische Yeti of Almasty hadden geobserveerd tijdens een bezoek aan een afgelegen dorp in Siberië. 

“Russische president ontdekt ‘bewijs’ dat dit fabeldier bestaat tijdens een korte vakantie in de regio Kemerovo. Milieuwachters en jagers in afgelegen berggebied zeggen dat de leider van het Kremlin ‘persoonlijk getuige was’ van drie Yeti’s tijdens een recente helikoptervlucht naar een afgelegen locatie die bekend staat om zijn beweerde waarnemingen van de Russische Almasty of Wildman zoals hij bekend staat.

De rangers legden verder uit: ‘Hij en zijn entourage zagen een volwassen mannelijke yeti en een vrouw en een kleiner kind Yeti, op een afstand van ongeveer 150 meter’, zei Dmitry Ivanov, een natuurexpert van het nationaal park die bij de groep was bij de tijd.

Dmitry verklaarde: ‘Eerst stonden de wezens alleen maar naar ons te kijken, daarna namen ze grote stappen en gingen de bomen in. In het kort verschenen ze weer alsof ze nieuwsgierig waren naar de presidentiële groep, maar verdwenen toen snel weer in de bomen en struiken. De wezens waren bedekt met dik grijs gekleurd haar en namen gigantische stappen, veel groter dan een man.’

De waarneming zou zijn bevestigd door het 64-jarige veiligheidsdetachement van president Poetin nadat ze de voetafdrukken in de pas gevallen sneeuw hadden geïnspecteerd. Foto’s van de prenten werden later op vrijdag 1 april vrijgegeven door de persdienst van het Kremlin, zo is begrepen.

Het is niet bekend of ze zijn gemaakt door premier Dmitry Medvedev, een bekende fotograaf, die op dezelfde reis was, volgens lokale krantenberichten in Kemerovo. De familie Yeti werd gesignaleerd tijdens het laatste bezoek van president Poetin aan afgelegen gebieden van Siberië. Hij zou ‘met ontzag’ zijn door de waarneming. Nu hebben wetenschappers van de Siberische afdeling van de Russische Academie van Wetenschappen de opdracht gekregen om de ontdekking te onderzoeken, maar de Russen zullen er alles aan doen om ‘de Yeti in hun natuurlijke habitat te beschermen’.

De president staat bekend om zijn heldendaden om Siberische dieren in het wild te beschermen – waaronder tijgers, luipaarden, ijsberen en samen met Pacifische walvissen

– maar als de Yeti ‘vondst’ wordt bevestigd, zal dit zijn meest opmerkelijke prestatie tot nu toe zijn. Bij één gelegenheid in 2012 vloog hij in een deltavlieger boven Arctisch Siberië in een poging witte kraanvogels te leren naar het zuiden te vliegen om te migreren. Yeti zijn ook bekend als Big Foot of Verschrikkelijke Sneeuwmannen. Gedurende vele decennia zijn waarnemingen gedaan in Noord-Amerika, Rusland en andere delen van Azië, maar sceptici hebben de beweringen altijd afgewezen. De locatie van de sensationele ‘ontdekking’ was zo’n 32 kilometer van de Azass-grot, een plek waar Yeti-gelovigen eerder zeiden dat er waarnemingen waren.

Lees ook:   Earth's Magnetic North Pole Has Begun Shifting 'Erratically' Towards Siberia

Igor Burtsev, directeur van het International Centre of Hominology in Moskou, zei: ‘Dit is buitengewoon nieuws. Yeti-ontkenners zullen nu hun woorden moeten inslikken. We hebben eerder haar gevonden van de Yeti in de Azass-grot, ook al betwistten de Amerikanen en Britten de bevindingen.’ Igor staat natuurlijk bekend om zijn werk bij de Carter Farm Bigfoots in de Verenigde Staten en ook om de schedelontdekking en DNA-studie van Zana.” – 

http://siberiantimes.com/other/others/news/vladimir-putin-sights-a- yeti-familie-in-afgelegen-siberische-bergen/

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!