web analytics
...

Maria visioen bij twee kerken

Sinds april in 1968 worden er boven de daken van twee Koptische kerken in de buitenwijken van Caïro een verschijning gezien die zowel de gelovigen als de sceptici met stomheid slaat.
De verschijning wordt in de vroege ochtenduren gezien en is volgens sommige ooggetuigen de Heilige maagd Maria. De verschijning werd voor het eerst waargenomen  boven het dak van de Koptische kerk van de Heilige Maagd Maria in Zeitün. Drie jaar lang stroomden mensen daarheen om getuige te zijn van dit nachtelijke fenomeen.

 

Na in 1971 voor het laatst gezien te zijn, bleef de verschijning weg tot in 1986, hierna manifesteerde zij zich boven de Koptische kerk van de Heilige Demania. Volgens getuigen ging de verschijning vaak gepaard met de geur van wierook.
Maar ook leek de hele koepel te gloeien zolang de verschijning erboven zweefde.

De menigte mensen was zo groot dat de politie moest ingrijpen.
Mousad Sadik, de verslaggever van een in Caïro verschijnende krant die vaak schreef over dit fenomeen, beschreef een gelegenheid waarbij de verschijning 20 minuten verscheen.
Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar dit fenomeen en deden het af als  boerenbedrog en massahallucinaties of een natuurlijk optisch verschijnsel, maar niemand heeft het tot nu toe weten te verklaren.

Hier nog een video over wonderen

 

Lees ook:   Manuscript dat in het geheim in het Vaticaan wordt bewaard, onthult dat mensen bovennatuurlijke krachten hebben

Gerelateerde artikelen

Back to top button