26 april 2021

 

10 mysterieuze gebeurtenissen

  1. Bijen die hun respect betuigen

Margaret Bell, die bijen hield in Leintwardine, ongeveer 7 mijl van haar huis in Ludlow, Shropshire (Engeland), stierf in juni 1994. Al snel na haar begrafenis, rouwenden waren verbaasd om plotseling honderden bijen te zien vestigen op de hoek van de straat tegenover het huis waar Margaret  26 jaar heeft gewoond. De bijen bleven een uur zitten voordat ze over de daken zoemden en vertrokken. De lokale pers maakte een foto van de bijen.

 

  1. Fantoom auto ongeluk

Op 11 december 2002 riepen twee automobilisten de politie op om te kijken naar een auto die op de A3-hoofdweg een ongeluk had gehad. Een grondige zoektocht bracht later wel een auto aan het licht, die verborgen lag in dicht struikgewas met een dode bestuurder in de buurt. Het bleek dat de crash eigenlijk vijf maanden eerder was gebeurd toen de bestuurder, Christopher Chandler, door zijn broer als vermist was opgegeven.

 

  1. Ballonvrienden

Laura Buxton heeft tijdens de viering op een gouden huwelijksfeest voor haar grootouders in Blurton, Staffordshire in juni 2001 een met helium gevulde ballon losgelaten. Aan de ballon waren haar naam en adres bevestigd en een briefje waarin de vinder werd gevraagd om terug te schrijven. Tien dagen later ontving ze een antwoord. De ballon was gevonden door een andere Laura Buxton in de heg van haar huis in Pewsey, Wiltshire, 140 mijl verderop. Beide Lauras waren 10 jaar oud en hadden allebei een drie jaar oude zwarte Labrador, een cavia en een konijn.

 

  1. Hum Misty voor mij

Een geluid als van een versterker werd gehoord gedurende drie jaar afkomstig van het rechter oor van een Welsh pony genaamd Misty, volgens het Vetinary Record (april 1995). Het varieerde in intensiteit maar het bleef op een constante toonhoogte van 7 kHz. Het horen van zoemen in de oren wordt Subjectieve Tinnitus genoemd; veel zeldzamer is het wanneer anderen ook het geluid kunnen horen. Dit wordt Objectieve Tinnitus genoemd en de oorzaak is nog grotendeels een kwestie van debat.

 

  1. Wervelwind kinderen

Een negenjarig Chinees meisje speelde in Songjian bij Shanghai, in juli 1992 toen ze werd weggevoerd door een wervelwind en ongedeerd weer terechtkwam in een boomtop bijna drie kilometer verderop. Volgens een rapport uit mei 1986 tilde een buitenissige wind 13 kinderen op in de oase van Hami in West-China en deponeerde ze ongedeerd in zandduinen 12 mijl verderop.

 

  1. Riverside Mystery

Gloria Ramirez, 31, stierf aan nierfalen in het Riverside General Hospital, Californië, in februari 1994, nadat zij daar met pijn op de borst werd onderzocht. Het personeel in de noodruimte werd geveld door ‘vreemde dampen’ toen een bloedmonster werd genomen. Er werd melding gemaakt van een vreemde olieachtige glans op de huid van de vrouw en onverklaarde witte kristallen in haar bloed. Een arts leed hierna o.a. aan lever- en longbeschadiging en botnecrose. Ten minste 23 andere mensen werden eveneens getroffen. Een hypothese was dat Ramirez, die baarmoederhalskanker had gehad, een cocktail van geneesmiddelen had genomen die samen een insecticide (organofosfaat) vormden, maar tests leverden geen resultaat op.

Lees ook:   Rusland ufo?

 

  1. Handige stemmen

Tijdens een vakantie hoorde een vrouw, door het British Medical Journal (1997) aangeduid als AB, twee stemmen in haar hoofd haar zeggen  dat ze onmiddellijk naar huis moest terugkeren. Terug in Londen gaven de stemmen haar een adres dat de hersenscanafdeling van een ziekenhuis bleek te zijn. De stemmen zeiden dat ze naar een scan moest vragen omdat ze een hersentumor had en haar hersenstam ontstoken was. Hoewel ze geen symptomen had, werd uiteindelijk een scan geregeld en ze had inderdaad een tumor. Na een operatie hoorde AB opnieuw de stemmen: ‘We zijn blij dat we u hebben geholpen’, zeiden ze ‘Tot ziens’. AB is volledig hersteld.

 

  1. Briefkaart Afscheid

Toen Jim Wilson’s vader stierf in Natal, Zuid-Afrika, in april 1967, werden zowel Jim, woonachtig in Engeland, als zijn zuster Muriel, woonachtig in Nederland, geïnformeerd. Muriel nam contact op met haar man die op zakenreis was in Portugal, en hij vloog meteen naar Zuid-Afrika. Terwijl hij van vliegtuig wisselde op de luchthaven van Las Palmas op de Canarische Eilanden, kocht hij een briefkaart met vakantiegangers op Margate Beach, Natal, en stuurde deze naar Muriel. Zij was het die later opmerkte dat de foto haar vader liet zien, wandelend op het strand.

 

 

  1. Notecase vanuit de lucht

In oktober 1975 hing mevrouw Lynn Connolly in haar tuin in het kwadrant Hull aan het wassen, toen ze een scherpe tik op haar hoofd voelde. Het werd veroorzaakt door een kleine zilveren notecase, 63 mm bij 36,5 mm, scharnierend, met een gebruikt notitieblok met nog 13 vellen over. Het was gemarkeerd met de initialen ‘SE’, ‘C8’, ‘TB’ (of ‘JB’) en ‘Klaipea’, een Litouwse zeehaven. Niemand beweerde eigenaar te zijn, op het politiebureau, dus het werd teruggegeven aan Mrs Connolly. Het lijkt waarschijnlijk dat het maar een korte afstand is gevallen, maar waar vandaan? Als het uit een vliegtuig was gevallen, had het haar meer dan een tik gegeven.

 

 

  1. Vurige vervolging

Het dorp Canneto di Caronia aan de noordkust van Sicilië is geteisterd door mysterieuze bosbranden. Het probleem begon op 20 januari 2004, toen een tv in brand vloog. Toen begonnen allerlei spullen in huizen in de buurt ook plotseling te branden, inclusief wasmachines, mobiele telefoons, matrassen, stoelen en zelfs de isolatie van waterleidingen. Het elektriciteitsbedrijf sloot alle stroom af, net als de spoorwegmaatschappij, maar de branden gingen door. Experts van allerlei soorten hebben testen uitgevoerd, maar er werd geen verklaring gevonden. Het dorp werd in februari geëvacueerd, maar toen mensen in maart terugkeerden, hervatten de branden. De politie sloot een pyromaan uit nadat ze de draden zelf vlam zagen vatten.

 

 

Gerelateerde berichten