web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Waar narcisten niet tegen kunnen – 7 dingen die ze haten

Narcisten kunnen niet accepteren dat anderen het woord ‘nee’ gebruiken.

Dit komt doordat narcisten geloven dat ze het middelpunt van het universum zijn en zijn ervan overtuigd dat ze de belangrijkste personen zijn. Ze verdragen geen enkele vorm van weigering, ongeacht hoe vriendelijk of beleefd die wordt gebracht.

Wanneer een narcist ‘nee’ hoort, voelt dat voor hen als een afwijzing en een bedreiging voor hun zelfbeeld. Het beschadigt hun kwetsbare ego en doet hen twijfelen aan hun superioriteit.

Narcisten hebben een afkeer van de grenzen van anderen.

Ze genieten ervan om anderen te manipuleren en voelen zich afgewezen zodra iemand zijn of haar grenzen aangeeft. Omdat narcisten geen ‘nee’ kunnen verdragen, hebben ze moeite om de grenzen van anderen te respecteren. Ze zijn vaak op zoek naar mensen met zwakke grenzen, omdat ze daar makkelijker controle over kunnen krijgen.

Een narcist kan niet omgaan met anderen die voor zichzelf opkomen.

Ze verlangen naar onderdanige mensen die volledig aan hen onderworpen zijn. Als iemand zich assertief opstelt, ervaren narcisten dit als een bedreiging voor hun superioriteit. Ze willen alleen mensen om zich heen die hen volgen zonder tegenspraak. Als hun slachtoffers toch voor zichzelf opkomen, kunnen narcisten destructief en vernederend reageren.

Lees ook eens:  Aandacht voor de kinderen!

Narcisten kunnen niet accepteren dat ze ongelijk hebben.

Als je een narcist confronteert met zijn of haar fouten, kunnen ze explosief reageren. Narcisten leven in een illusoire wereld waarin ze geloven dat ze altijd gelijk hebben. Ze kunnen niet omgaan met het idee dat ze fout kunnen zitten, en het confronteren van hun fouten kan hun ego ernstig beschadigen.

Ze kunnen niet tegen het idee dat anderen omringd worden door positieve mensen.

Narcisten voelen zich bedreigd wanneer anderen omringd zijn door positieve mensen, zoals vrienden of familieleden. Ze willen dat hun slachtoffers exclusief aan hen toebehoren en proberen daarom hun relaties met anderen te ondermijnen.

Narcisten kunnen niet omgaan met het verlies van hun narcistische voorziening.

Hun grootste angst is het verlies van de aandacht en bewondering van anderen. Zonder deze ‘voorziening’ voelen ze zich waardeloos. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe bronnen van narcistische voorziening om hun ego te voeden.

Ze kunnen niet verdragen dat anderen gelukkig zijn.

Narcisten voelen zich bedreigd door het geluk van anderen, vooral als dat geluk echt en authentiek is. Ze zoeken validatie buiten zichzelf en kunnen niet omgaan met mensen die echt gelukkig zijn.

Narcistisch misbruik is een vorm van obsessie.

Narcisten manipuleren en controleren anderen, waardoor slachtoffers geobsedeerd raken door hen. Dit leidt tot een traumatische band en cognitieve dissonantie bij de slachtoffers.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥