web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

Olvarit belangrijk voor zieke Serdal?

https://www.ad.nl/almelo/goed-en-slecht-nieuws-voor-zieke-serdal-10-die-niet-zonder-dit-potje-olvarit-kan~a138c668/

„Ik wil niet dat mijn kind aan de sondevoeding moet, ik wil niet dat het een maagsonde krijgt. Want dat is het gevolg als dit eten op is. Van een flesje pap kan een kind van 10 niet van groeien. Dit potje is voor ons goud.”

Mandy’s zoontje Serdal is 10, meervoudig verstandelijk beperkt en heeft de eetstoornis Arfid. Het enige warme eten dat hij binnenhoudt is Olvarit (vanaf 6 maanden) bruine bonen, appel, rijst en rundvlees. Hij eet acht potjes per dag. Producent Nutricia haalde die uit het assortiment, maar komt patiënten nu enigszins tegemoet.


Mag ik dan nog wel de lullige opmerking maken…dat de verzorgers misschien elke dag een pan rijst kunnen koken met appel erin en bruine bonen en rundvlees en dit dan uiterst fijn maken met een blender…?????
Kan toch ook?

Het kind heeft Arfid…

https://www.thuisarts.nl/arfid/ik-heb-eetstoornis-arfid

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥