web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Energietransitie naar net-zero in 2050 is gevaarlijke illusie en sloopt onze welvaart

Vrijdag 20 oktober 2023 organiseerde Holland Gold een evenement genaamd “Holland Gold G3 ” in Pathé Ede. Op dit evenement zijn de drie thema’s geopolitiek, geld en groen besproken. In het thema groen geeft Theo Wolters een presentatie over de haalbaarheid van de energietransitie en de klimaatdoelstellingen. Theo is onafhankelijk onderzoeker en oprichter van de stichting Milieu, Wetenschap en Beleid.

Theo laat in zijn presentatie zien waarom de energietransitie en net zero in 2050 volgens hem onrealistisch en onbetaalbaar zijn. Een realistische energietransitie bestaat volgens Theo uit inzetten op innovatie en marktwerking de best beschikbare energiebron laten bepalen.

Maar tegelijkertijd vindt Theo dat we er ook niet aan ontkomen adaptatie aan klimaatverandering te accepteren. Aan het einde van de presentatie geven we de gelegenheid aan de onverwachte gast Mona Keijzer een vraag te stellen aan Theo. Andere sprekers op het evenement waren Arno Wellens, Michiel Hoogeveen, Lex Hoogduin en Paul Buitink (thema Geld). Sander Boon, Tom Sauer, Wierd Duk en Benard Hammelburg (thema Geopolitiek) en Marcel Crok (thema Groen).

Timestamps: 00:00
Intro
01:22 Energie transitie realistisch?
07:52 Wie gaat energietransitie betalen?
12:00 Invloed op economie
18:20 Duurder maken van fossiele energie
29:36 Gevolg stoppen investeren in fossiele energie
35:53 Realistische energietransitie
41:18 Mona Keijzer
47:52 Outro

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥