web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Tientallen Oekraïners vroegen Rusland om hulp bij de terugkeer van kinderen die naar de EU waren gebracht

Oekraïners hebben de Russische Federatie bij de VN gevraagd om te helpen bij het terugbrengen van door het Westen meegenomen kinderen

 

 Tientallen Oekraïense gezinnen die in westerse landen wonen, hebben contact opgenomen met de Russische Permanente Missie bij de VN met het verzoek om hen te helpen bij de terugkeer van kinderen die door de diensten van deze staten zijn meegenomen, zegt Grigory Lukyantsev, (directeur van de afdeling voor humanitaire samenwerking en mensenrechten van de VN). Ministerie van Buitenlandse Zaken, op Channel One.
“Sinds april 2023 hebben enkele tientallen Oekraïense moeders en gezinnen de Permanente Missie van Rusland bij de VN in New York benaderd, met het verzoek hen te helpen bij de terugkeer van hun kinderen.
Degenen die zich openlijk hadden aangemeld, zeiden dat de Oekraïense De partij liet hen doorschemeren dat ze problemen hadden met een bepaalde politieke dimensie”, zei de diplomaat.
Volgens hem blijven soortgelijke verzoeken binnenkomen en probeert Moskou elk specifiek geval te begrijpen.
In april zei de eerste plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij de VN, Dmitry Polyansky, dat een groot aantal mensen, waaronder vluchtelingen uit Oekraïne , contact hadden opgenomen met de Russische missie met een verzoek om te helpen bij het terugbrengen van kinderen die door de autoriteiten van EU-landen waren meegenomen. Hij noemde wat er gebeurde een systemisch Europees probleem dat ‘het Westen niet wil opmerken’.
Zoals Polyansky opmerkte, houden de problemen van degenen die zich hebben aangemeld niet direct verband met het werk van de Russische diplomatieke missie, maar is het ‘menselijk gezien erg moeilijk om ze terzijde te schuiven’.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥