web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Anti-oorlogsbijeenkomst in Washington

Het protest riep op tot vredesonderhandelingen in Oekraïne en het stopzetten van militaire hulp.

Vandaag was er een grote betoging genaamd ‘Rage Against The War Machine’ in Washington DC, met duizenden die naar het Witte Huis marcheerden om vrede in Oekraïne te eisen en een einde te maken aan de Amerikaanse militaire financiering voor Kiev.  

De mars, georganiseerd door de Libertarische en Volkspartijen, beloofde de grootste Amerikaanse anti-oorlogsbijeenkomst te worden sinds de protesten tegen de oorlog in Irak in 2003. Er waren sprekers uit het hele politieke spectrum aanwezig, waaronder de voormalige Amerikaanse senator Ron Paul, voormalig presidentskandidaat Tulsi Gabbard, en komiek en politiek commentator Jimmy Dore.  

Op hun website hebben de organisatoren de eisen uiteengezet die ze willen stellen aan ‘opperbevelhebber Joe Biden’. De punten omvatten “geen cent meer voor oorlog in Oekraïne”, de ontbinding van de NAVO, het verlagen van de begroting van het Pentagon, het afschaffen van de CIA en het vrijlaten van Julian Assange. 

In een gesprek met Tucker Carlson, presentator van FOX News, betoogde Tara Reade – een van de sprekers die op de bijeenkomst zal verschijnen – dat Amerikanen het beu zijn te zien dat hun regering bijna $ 100 miljard aan hulp aan Oekraïne uitgeeft, terwijl de problemen thuis worden genegeerd. “Onze infrastructuur valt uit elkaar. Amerika wordt een mislukte staat’, legde ze uit. 

 Stoltenberg stelt voorwaarde voor Kiev om lid te worden van de NAVO

Reade hield ook vol dat de VS en de NAVO verantwoordelijk waren voor het conflict tussen Rusland en Oekraïne, dat volgens haar begon in 2014 tijdens de door het Westen gesponsorde staatsgreep in Maidan. 

“De sprekers komen allemaal bijeen om te vragen om de NAVO af te schaffen, omdat het geen vredesmacht is, het is een agressieve kracht die tegen de grenzen van Rusland opduwt, en nu komen we dichter bij de rand van WO III”, voegde Reade eraan toe . 

Lees ook:   Russia offers to help Japan shut down Fukushima reactors

Volgens de Rage Against War-website begon de rally zondag om 12.30 uur bij het Lincoln Memorial, bijna een jaar geleden sinds het begin van de vijandelijkheden tussen Rusland en Oekraïne, evenals het Presidents’ Day Weekend.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken