web analytics

Terugroepactie van meer dan 300.000 draadloze oortelefoons vanwege brand- en brandwonden

Draadloze wearables (activiteitstrackers/horloges, oortelefoons, gehoorapparaten, ringen, Virtual Reality (VR)-brillen , enz.) werken via biologisch schadelijke draadloze frequenties (ook bekend als “Wi-Fi” ) en stellen dragers bloot aan biologisch schadelijke straling. Ze zijn in verband gebracht met

  • Cyberaanvallen
  • Branden, explosies, oververhitting 
  • Gezondheidsklachten (huiduitslag, elektrische schok, andere ongewenste symptomen) 
  • Gezondheidsmonitoring / Invasie van privacy
  • Hoge niveaus van schadelijke elektromagnetische straling
  • Interferentie met medische implantaten (cardio defibrillatoren, pacemakers, enz.)

Toch blijven bedrijven ze maken en op de markt brengen omdat ze dat legaal kunnen. Nu worden extra draadloze wearables teruggeroepen vanwege brand- en brandwonden.

Van MSN:


Gebruikers van draadloze oortelefoons melden brand- en brandwonden, wat leidt tot terugroeping van meer dan 300K-apparaten

Een specifiek merk draadloze oortelefoons is teruggeroepen vanwege veiligheidsproblemen die kunnen ontstaan ​​wanneer de oortelefoons oververhit raken, zeiden productveiligheidsfunctionarissen deze week.

De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC), een onafhankelijk agentschap met de federale overheid gevestigd in Maryland, heeft woensdag een persbericht uitgebracht waarin de terugroepactie wordt aangekondigd. De terugroepactie heeft betrekking op meer dan 300.000 Jobsite Pro Wireless Earphones van DEWALT.

Volgens de release van het CPSC kunnen de oortelefoons het risico lopen oververhit te raken tijdens het opladen of in gebruik. In sommige gevallen kunnen de oortelefoons “brand- en brandgevaar” opleveren als ze oververhit raken, aldus de CPSC-release.

#Recall: Ongeveer 300.000 E-filliate DEWALT Jobsite Pro draadloze oortelefoons kunnen oververhit raken tijdens het opladen of tijdens gebruik, waardoor brand- en brandgevaar ontstaat. Krijg vervanging. CONTACT: 888-979-4439, [e-mail beveiligd] of https://t.co/WVp8e1Abnp . Volledige terugroepactie: https://t.co/1UX0kjm7pZ pic.twitter.com/cEHPeoSGDM

— Amerikaanse commissie voor de veiligheid van consumentenproducten (@USCPSC) 1 december 2021

E-Filliate, Inc., een bedrijf in consumentenelektronica, startte de terugroepactie na 61 meldingen van oververhitting van de producten, aldus CPSC. Onder hen waren “vijf meldingen van brand en vier meldingen van lichte brandwonden”, zei de CPSC.

Lees ook:   Muziek

E-Filliate zei op haar website dat het de terugroepactie heeft gelanceerd “om onze klanten veilig te houden en verwondingen te voorkomen door de probleemproducten te verwijderen.” De oortelefoons die onder de terugroepactie vallen, werden beschreven als “een zwart-gele nekband met bedrade oordopjes” en werden verkocht in een verpakking met vermelding van het merk “DEWALT” en de specifieke productnaam.

Alle oortelefoons hebben een fabricagenummer gedrukt aan de linkerkant van de nekband. Alle oortelefoons met de volgende codes vallen onder de terugroepactie, volgens E-Filliate: D4 1910, D4 1912, D4 2003, D4 2004, D4 2006, D4 2009, D4 2011, D4 2012, D4 2101, D4 2103 en D4 2104. Oortelefoons zonder gedrukte fabricagecode op de nekband vallen ook onder de terugroepactie, zei E-Filliate.

De terugroepactie heeft betrekking op naar schatting 301.800 sets oortelefoons.

De oortelefoons werden tussen december 2019 en juli van dit jaar verkocht voor naar schatting $ 60 bij The Home Depot, Lowe’s en andere elektronische en hardwarewinkels in de VS, evenals online op cyberguys.com, volgens de CPSC.

Personen die denken in het bezit te zijn van een set teruggeroepen oortelefoons, kregen de instructie om deze “onmiddellijk” niet meer te gebruiken, ongeacht of ze persoonlijk een probleem met het product hebben ondervonden. Degenen die het product hebben, werden aangemoedigd om telefonisch of per e-mail contact op te nemen met E-Filliate om een ​​pre-paid retourlabel te krijgen, dat per post of e-mail naar de consumenten kan worden gestuurd. De consumenten kunnen dan de retourlabels gebruiken om de oortelefoons terug te sturen naar E-Filliate en een vervangende set te ontvangen. Er is geen ontvangstbewijs nodig om de oortelefoons te retourneren, zei E-Filliate.

Lees ook:   Playboy ineens een trans op de front

Newsweek nam contact op met DEWALT voor commentaar.


De Federal Communications Commission (FCC) wordt verondersteld de Amerikanen te beschermen door de kabel-, telecom- en draadloze industrie te reguleren. In plaats daarvan hebben ze decennia lang voor deze industrieën gezorgd (zie 1 , 2 , 3 ) en daarom zijn er talloze rechtszaken tegen het bureau aangespannen. In augustus 2021 oordeelde een federale rechtbank in het voordeel van indieners die de FCC hadden aangeklaagd wegens het niet beschermen van Amerikanen tegen blootstelling aan schadelijke straling. Koper let op.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button