web analytics
11:11 Dubbele getallen

Delta maakt kinderen niet zieker, vaccins niet zo sterk als natuurlijke immuniteit

Reuters vernietigt Covid-mythen: Delta maakt kinderen niet zieker, vaccins niet zo sterk als natuurlijke immuniteit

De Reuters citeerden een “samenvatting van recente onderzoeken” die Amerikanen die de feitelijke wetenschap over Covid-19 hebben gevolgd, hebben gewacht om te zien gerapporteerd door een mainstream nieuwsmedia-outlet.

Hoewel de aangehaalde onderzoeken een disclaimer bevatten dat ze kwesties aan de orde stellen die verder onderzoek verdienen, weerspiegelen ze ook bevindingen in andere medische onderzoeken en in de volksgezondheidsgegevens.

De eerste studies die  gerapporteerd zijn  over de effecten van Covid-19 onderbouwen verder dat Delta niet gevaarlijker is voor jongeren dan de Alpha-variant. Bovendien stelt het dat “zeer weinig kinderen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen en dat lange perioden van ziekte ongewoon waren”:

De Delta-variant van het coronavirus lijkt bij kinderen geen ernstigere ziekte te veroorzaken dan eerdere vormen van het virus, suggereert een Britse studie. Eerder dit jaar ontdekte het onderzoeksteam dat de alfa-variant van het virus kinderen niet zieker leek te maken dan de zogenaamde wilde of originele vorm van het virus, die voor het eerst in China werd gezien.

Nieuwe gegevens suggereren dat kinderen ook niet zieker worden van Delta dan van Alpha. Onderzoekers vergeleken twee groepen schoolgaande kinderen met COVID-19: 694 besmet met de Alpha-variant tussen eind december 2020 en begin mei 2021, en 706 besmet met Delta tussen eind mei en begin juli.

Zoals donderdag gemeld  op medRxiv  voorafgaand aan peer review, hadden kinderen die besmet waren met Delta iets meer symptomen. Maar in beide groepen hoefden maar heel weinig kinderen in het ziekenhuis te worden opgenomen en lange perioden van ziekte waren ongewoon. In beide groepen was de helft van de kinderen niet langer dan vijf dagen ziek. De onderzoekers misten informatie over verschillen tussen de groepen die de resultaten mogelijk hebben beïnvloed, zoals of er lockdowns waren en de effecten van verschillende seizoenen.

“Onze gegevens suggereren dat klinische kenmerken van COVID-19 als gevolg van de Delta-variant bij kinderen in grote lijnen vergelijkbaar zijn met COVID-19 vanwege andere varianten”, concludeerden de onderzoekers.

Lees ook:   Eigenaar van HAK is een Rus die voor de Oekraïne is

De Britse studie ondersteunt de bevindingen die eerder werden aangekondigd door de CDC.Advertenties

“Hoewel we meer gevallen bij kinderen zien… toonden deze onderzoeken aan dat er geen verhoogde ernst van de ziekte was bij kinderen”, zei CDC-directeur Dr. Rochelle Walensky eerder in een verklaring over de door Delta aangedreven golf. “Meer kinderen hebben COVID-19 omdat er meer ziekte is in de gemeenschap.”

Reuters verdubbelde vervolgens de medische rapportage door erop te wijzen dat “secundaire immuunrespons sterker is na infectie dan vaccinatie.”

Bij COVID-19-overlevenden blijven belangrijke componenten van de immuunrespons van het lichaam, geheugen B-cellen genaamd, evolueren en sterker worden gedurende ten minste enkele maanden, waarbij ze zeer krachtige antilichamen produceren die nieuwe varianten van het virus kunnen neutraliseren, zo heeft een nieuwe studie gevonden.

Ter vergelijking: vaccin-geïnduceerde geheugen-B-cellen zijn minder robuust, evolueren slechts een paar weken en ‘leren’ nooit bescherming tegen varianten, meldden onderzoekers in een paper  dat donderdag in Nature werd gepubliceerd .

COVID-19-vaccins induceren meer antilichamen dan het immuunsysteem na een coronavirusinfectie. Maar de reactie van het immuunsysteem op infectie lijkt zijn reactie op vaccins te overtreffen als het gaat om geheugen-B-cellen. Ongeacht of antilichamen worden geïnduceerd door een infectie of een vaccin, hun niveaus dalen bij veel mensen binnen zes maanden. Maar geheugen B-cellen staan ​​klaar om nieuwe antilichamen te produceren als het lichaam het virus tegenkomt.

Voorafgaand aan deze studie waren er weinig gegevens over hoe vaccin-geïnduceerde B-cellen zich verhouden tot infectie-geïnduceerde B-cellen.

Eerder, een Israëlische studie

“Deze studie toonde aan dat natuurlijke immuniteit verleent langer en sterkere bescherming tegen infectie, symptomatische ziekte en hospitalisatie als gevolg van de Delta variant van SARS-CoV-2, in vergelijking met de BNT162b2 twee doses vaccin geïnduceerde immuniteit,” een Israëlische  conclusies studie  gelezen .

Lees ook:   The Biggest Scam In The History Of Mankind

De  cijfers van de CDC  schatten dat eind mei minstens 120 miljoen Amerikanen besmet waren met Covid-19, en dus over superieure natuurlijke immuniteit beschikten. Dat cijfer kan momenteel worden geschat op minstens 150 miljoen, vanwege de Delta-variantgolf en de schatting van de CDC zijn er ten minste vier Covid-infecties voor elk gemeld geval.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button