web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Covid-19 verscheen in de VS vóór Wuhan, beweren Chinese wetenschappers in een nieuw onderzoekspaper

Het was hier ook al eind 2019.

Met behulp van wiskundige modellen heeft een kwartet Chinese wetenschappers betoogd dat het eerste geval van Covid-19 tussen april en november 2019 verscheen in het noordoosten van de VS, lang voor de uitbraak in Wuhan, China.

“De berekeningsresultaten tonen aan dat de COVID-19-epidemie in de Verenigde Staten een grote kans heeft om zich rond september 2019 te verspreiden”, zegt de 14 pagina’s tellende paper die woensdag is gepubliceerd in ChinaXiv, een opslagplaats die wordt beheerd door de National Science Library of the National Science Library van de Verenigde Staten. Chinese Wetenschapsacademie.

Het artikel is geschreven door Zhouwang Yang, Yunhe Hu en Zhiwei Ding van de University of Science and Technology of China, en corresponderende auteur Tiande Guo van de University of Chinese Academy of Sciences.

Het kwartaal was bedoeld om “de oorsprong van de pandemie af te leiden” op basis van “een hybride data- en modelgestuurde methode”. Ze gemodelleerd de positieve test snelheid aan de werkelijke trends passen en gebruikt “de kleinste kwadraten schatting om het optimale model parameters te verkrijgen,” alvorens de “schatting kernel density … om de oorsprong tijde van een pandemie, gezien de specifieke vertrouwen waarschijnlijkheid afleiden,” volgens de krant.

Officieel werd het eerste geval van Covid-19 in de VS geregistreerd op 20 januari 2020 – ongeveer een maand na de uitbraak in de Chinese stad Wuhan. De Chinese onderzoekers beweren echter dat er een kans van 50% is op eerste gevallen in 11 Amerikaanse staten en het District of Columbia daarvoor – al in april 2019 in Rhode Island en pas in november van dat jaar in Delaware.

Lees ook:   En de Oscar gaat naar - de DEEP STATE CABAL!

Hun steekproef bestond voornamelijk uit noordoostelijke Amerikaanse staten – Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Connecticut, Rhode Island, New York, New Jersey, Delaware, Pennsylvania, Maryland en Virginia – met Michigan en Louisiana in de mix.

Een groot deel van het artikel gaat over Maryland, de locatie van Fort Detrick – een Amerikaanse legerbasis die tijdens de Koude Oorlog werd gebruikt om biowapens te onderzoeken en waar nu het Amerikaanse biologische verdedigingsprogramma wordt gehouden. Hoewel de krant Fort Detrick niet specifiek vermeldt, hebben meerdere Chinese functionarissen herhaaldelijk gesuggereerd dat het virus daar vandaan kan zijn gekomen, in tegenstelling tot de Amerikaanse speculatie dat het afkomstig is van gain-of-function-onderzoek naar vleermuisvirussen, uitgevoerd aan het Wuhan Institute of Virologie (WIV).

De zogenaamde ‘lablek’-hypothese richt zich op de financiering die de Amerikaanse National Institutes of Health verstrekte aan een non-profitorganisatie genaamd EcoHealth Alliance, die samenwerkte met het WIV om onderzoek naar het vleermuiscoronavirus uit te voeren. 

Eerder deze week publiceerde het op internet gebaseerde onderzoekscollectief DRASTIC documenten die naar verluidt zijn gelekt door een klokkenluider, waaruit blijkt dat EcoHealth Alliance de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) in 2018 om financiering vroeg om gemodificeerde virussen vrij te laten in vleermuisgrotten in Zuid-China, maar het voorstel werd afgewezen als te riskant.

De vier onderzoekers beweren ook dat een “reeks eerdere onderzoeken heeft aangetoond dat de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Italië, Brazilië en andere landen vóór de uitbraak in China door het coronavirus waren aangevallen.”

Bron

Misschien zat het wel in het griepvaccin?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken