web analytics
11:11 Dubbele getallen

Massaal tekort aan verpleegkundigen Houston nadat ze ongevaccineerden ontsloegen

MASSAAL VERPLEEGKUNDIGENTEKORT TREFT HOUSTON – WEKEN NADAT 150 NIET-GEVACCINEERDE VERPLEEGKUNDIGEN EN ZIEKENHUISMEDEWERKERS ZIJN ONTSLAGEN

covid 4948866 150 covid AnGel-WinGs.nl

Jennifer Bridges wist wat haar te wachten stond toen haar directeur van het Houston Methodist Hospital haar in juni opbelde om te informeren naar haar vaccinatiestatus.

Bridges, een 39-jarige geregistreerde verpleegster, antwoordde “absoluut niet” toen haar werd gevraagd of ze was gevaccineerd of dat ze moeite had gedaan om zich te laten vaccineren. Ze werd ter plekke ontslagen.

“We wisten allemaal dat we ontslagen zouden worden”, vertelde Bridges, 39, aan CBS News . “We wisten dat we vandaag ontslagen zouden worden, tenzij we dat schot zouden nemen om terug te komen. Er waren geen mitsen, enen of maren.”

Bridges was een van de meer dan 150 ziekenhuismedewerkers die werden ontslagen door het Houston Methodist Hospital.

“Het afgelopen jaar zijn we door de COVID-pandemie aan het werk gegaan en hebben we ons werk gedaan”, zegt Kara Shepherd, een verloskundige  die zich bij Bridges en andere werknemers voegde in een mislukte rechtszaak. “We hebben gedaan wat ons werd gevraagd. Dit jaar krijgen we eigenlijk te horen dat we eenmalig zijn.”

‘Stuur nu hulp’
Shepherd en haar collega’s zijn misschien wegwerpartikelen in de ogen van ziekenhuisbeheerders, maar ze zijn misschien niet zo gemakkelijk te vervangen als zij of Houston Methodist dachten.

Twee maanden na het ontslaan van niet-gevaccineerd ziekenhuispersoneel is Houston Methodist een van de vele ziekenhuizen in de regio met een ernstig tekort aan medisch personeel. Volgens berichten in de media hebben ziekenhuizen “ een breekpunt bereikt ” vanwege een stroom van COVID-19-gevallen.

In een redactioneel artikel dat dinsdag werd gepubliceerd, zei de Houston Chronicle dat het ziekenhuisgebied met 25 provincies, waaronder Houston, meer patiënten in ziekenhuisbedden had – meer dan 2.700 – dan ooit in 2021. Nieuwsberichten maken duidelijk dat ziekenhuizen moeite hebben om bij te blijven.

Lees ook:   Mainstream media: “Stop met valse berichtgeving!”

KHOU-11, een lokaal nieuwsstation, zegt dat er medische tenten zijn opgezet buiten het Lyndon B. Johnson Hospital, maar leegstaan ​​vanwege een tekort aan verpleegsters.

“Stuur alstublieft nu hulp”, zei Dr. George Williams, hoofd IC-arts van het LBJ-ziekenhuis.

Hoewel de meeste mediaberichten zich richten op het LBJ Hospital, maken rapporten ook duidelijk dat andere ziekenhuizen, waaronder Houston Methodist, soortgelijke problemen ervaren. De Houston Chronicle zegt dat Harris Health System (waaronder LBJ) ongeveer 250 verpleegkundigen tekort komt, terwijl de Medical Branch van de Universiteit van Texas 100 extra verpleegkundigen heeft gevraagd om het personeelstekort in vier ziekenhuizen aan te pakken.

Baylor St. Luke’s Medical Center, een particulier ziekenhuis in Houston dat gezamenlijk eigendom is van Baylor College en een lokaal gezondheidszorgsysteem, zei dat het ziekenhuis “zeker wordt beïnvloed” door het tekort aan verpleegsters.

Wat de Houston Methodist betreft, het ziekenhuis worstelt naar verluidt ook, hoewel ze het nog niet publiekelijk hebben toegegeven.

“Een interne memo in het Houston Methodist Hospital zei dat het ‘worstelt met de personeelsbezetting naarmate het aantal van onze COVID-19-patiënten stijgt'”, meldt de Chronicle .

Ambtenaren spannen zich in om het tekort aan te pakken, waardoor er in de hele regio Houston een enorme achterstand is ontstaan. Meer dan een week geleden verzocht Tex-gouverneur Greg Abbott om hulp van de staat voor de crisis in de hele staat, waaronder 2500 verpleegkundigen. Ambtenaren van het LBJ-ziekenhuis zeiden dat die verpleegsters nog niet zijn aangekomen.

Het metrobrede tekort aan verpleegkundigen kwam naar verluidt aan het licht toen een ER-arts een senator van de staat e-mailde over de benarde situatie in ziekenhuizen.

“De gecombineerde toename van het volume door (COVID en) het bestaande normale (en) verpleegtekort heeft dit tot een verschrikkelijke ramp gemaakt op elke spoedeisende hulp en elk ziekenhuis in de stad Houston”, schreef de arts, volgens de Chronicle .

Lees ook:   Intelligente mensen hebben één ding gemeenschappelijk: ze blijven allemaal laat op

Cobra-effecten
Het is onduidelijk in hoeverre het besluit van Houston Methodist om 150 niet-gevaccineerde medische hulpverleners te ontslaan de verpleegcrisis verergerde. Om misschien voor de hand liggende redenen waren ziekenhuisfunctionarissen moeder over de kwestie.

Wat we weten is dat ziekenhuizen in Houston die niet abrupt 150 werknemers ontsloegen, moeite hadden om de COVID-piek het hoofd te bieden, en in sommige gevallen stierven daardoor mensen . Het is dus veilig om aan te nemen dat het besluit van Houston Methodist om 150 werknemers te ontslaan een paar weken voordat de Delta-variant van kracht werd, de situatie niet beter en waarschijnlijk veel erger maakte.

Sommigen komen misschien in de verleiding om te denken dat Houston Methodist in staat was om de arbeiders die ze verloren snel te vervangen, maar er zijn aanwijzingen dat dit onwaarschijnlijk is. Afgezien van het grotere tekort, zijn eerstelijnsverpleegkundigen “opgebrand”, zeggen ze.

“We zijn dit allemaal zat; verpleegsters zijn dit beu’, schreef Cindy Zolnierek, CEO van de Texas Nurses Association, in een recente openbare brief .

Dat het Houston Methodist-ziekenhuis niet van plan was het tekort aan ziekenhuispersoneel te vergroten, spreekt voor zich, maar het is ook een belangrijke herinnering aan wat economen het Cobra-effect noemen .

Elke menselijke beslissing brengt consequenties met zich mee, bedoelde en onbedoelde. Onbedoelde gevolgen zijn zo gewoon dat economen ze vaak ‘Cobra-problemen’ noemen, naar een interessante historische gebeurtenis in India die plaatsvond toen het Britse rijk probeerde cobra’s uit te roeien door er een premie voor uit te loven. (Kun je raden wat er gebeurde?)

Toen ziekenhuisbestuurders hun beleid bepaalden – gevaccineerd worden of je baan verliezen – was hun doel om de vaccinatiegraad van ziekenhuispersoneel te verhogen. Het onbedoelde gevolg was een tekort aan verpleegsters en ander ziekenhuispersoneel tijdens een dodelijke pandemie.

Lees ook:   Een dooie mobiel!

In juni klonk de president van Houston Methodist, Marc Boom, ervan overtuigd dat zijn dwangmethoden effectief waren, en merkte op dat bijna 25.000 van de 26.000 werknemers van het gezondheidssysteem volledig waren gevaccineerd.

“De wetenschap bewijst dat de vaccins niet alleen veilig zijn, maar ook noodzakelijk als we de hoek willen omslaan tegen COVID-19”, zei Boom tegen medewerkers in een verklaring.

Andere ziekenhuizen in Houston zagen de dingen anders. Twee maanden voordat Houston Methodist zijn werknemers ontsloeg, kondigden Harris Health System-functionarissen aan dat ze ziekenhuispersoneel niet zouden verplichten zich te laten vaccineren, en merkten op dat geen van de vaccins volledig was goedgekeurd door de FDA.

Amerikanen zullen het natuurlijk oneens zijn over welke aanpak van de CEO de juiste was. De pandemie heeft tenslotte voor bittere verdeeldheid gezorgd omdat we diep verdeeld zijn over deze vraag: moeten dwangmiddelen worden gebruikt om bepaalde gewenste gezondheidsresultaten te bereiken, en zo ja, in welke mate ?

In 2020 zeiden politieke leiders over de hele wereld ja op deze vraag, en de resultaten waren rampzalig . Een jaar later spelen particuliere bedrijven een andere versie van hetzelfde spel: neem het vaccin of word ontslagen.

Net als de lockdown-kampioenen van 2020 geloven bedrijfsleiders ongetwijfeld dat hun actie moreel en gepast is en het gewenste resultaat zal bereiken. Maar zoals het Cobra-effect ons eraan herinnert, is het een goede manier om ons te concentreren op de gewenste resultaten en het negeren van mogelijke onbedoelde resultaten.

https://www.wakingtimes.com/massive-nurse-shortage-hits-houston-weeks-after-150-unvaccinated-nurses-and-hospital-workers-fired/

Ik denk dat er minder gevaccineerden zijn dan zij ons willen doen geloven wereldwijd!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button