web analytics

10 fysieke en mentale voordelen van kamerplanten

4c9c7d6230b85ddb0fba75ab3e72fad1 AnGel-WinGs.nlJe huis vullen met planten geeft je meer dan alleen een nieuw interieur. U kunt ook genieten van deze fysieke en mentale voordelen van kamerplanten terwijl u uw groene vingers verbetert!

Zoek een paar planten waar je dol op bent en begin in rond je huis te kweken, zodat je deze fantastische aspecten van binnenshuis tuinieren kunt ervaren.

1. Je leert timemanagement
Planten worden niet geleverd met meldingen of ringtones. Ze kunnen je er niet aan herinneren wanneer ze water, zonlicht of een grotere pot nodig hebben.

Naarmate u gewend raakt aan uw nieuwe, plantgerichte levensstijl, zult u uw tijdmanagementvaardigheden verbeteren door tijd vrij te maken voor routinematige zorg. Het opbouwen van die vaardigheden zal elk aspect van je leven helpen, vooral als je nog nooit een motiverende manier hebt gevonden om je schema voor te blijven.

2. Je ademt schonere lucht in
Gemeenschappelijke huishoudelijke kenmerken zoals verse verf op de muren of geurwerende sprays introduceren vluchtige organische stoffen (VOS) die de lucht vervuilen. Door specifieke planten te kiezen, kan uw lucht schoner worden.

Denk na over de grootte van de plant die u wilt en bekijk welke de VOS absorberen, zodat het uw huis voortdurend een veiligere plek maakt om te wonen. Ze bestrijden chemicaliën die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog en houden uw dierbaren gezond, allemaal in ruil voor een beetje water en zonlicht.

3. U voorkomt meer ziekten
Recent onderzoek toont aan dat kamerplanten huisstofmijten uit de lucht halen die normaal gesproken bacteriën in huis zouden brengen. Door een paar planten te kweken, blijf je gezond tenzij ze worden aangevallen door ongedierte.

Lees ook:   Werken bij callcenters? Begin er maar niet aan!

Let op insecten en probeer nieuwe verwijderingstechnieken zoals insectendodende zeep, indien nodig, zodat uw planten net zo gezond blijven als u. Insecten kunnen ziekten in uw huis overbrengen en een grotere bedreiging vormen dan alleen uw planten wegvreten.

4. U verlicht stress
Studenten zijn meestal gestrest in klaslokalen omdat er zoveel afhangt van hun prestaties. Kamerplanten op bureaus en planken verminderen stress en angst bij jonge mensen die zich anders uitgeput voelen.

Voeg er een toe aan uw werkruimte thuis, zodat u zich meer op uw gemak voelt wanneer het leven uitdagend wordt.

5. U zult uw aandacht verbeteren
Ontspannen in het groen maakt je hoofd leeg. Je zult niet zoveel opdringerige gedachten of afleidingen behandelen met een paar planten in je huis. Ze zijn een geweldige optie om te proberen als stressballen of achtergrondmuziek je niet helpen om te focussen.

6. U zult gezondere diëten waarderen
Door planten te laten groeien, waarderen mensen ze meer. Je zult niet op dezelfde manier naar groenten kijken nadat je hebt geleerd hoeveel werk het kost om ze op tafel te krijgen.

Ga bv kruiden in de keuken te kweken, zodat je planten werken voor de ruimte waarin ze zich bevinden. Ze zullen uiteindelijk uitgroeien tot wat je nodig hebt voor smakelijke recepten en een beloning worden voor je harde werk.

3e79bc2bfc9c967da7e0e456f3b57b39 AnGel-WinGs.nl

7. U krijgt meer lichaamsbeweging
Elke kleine beweging telt mee voor uw gezondheid. Op de bank zitten traint je spieren niet en daagt je lichaam niet uit, maar ook daar kunnen planten bij helpen.

Meer beweging krijgen is een van de fysieke en mentale voordelen van kamerplanten. Je verhoogt je hartslag door planten naar binnen te halen voor onweersbuien en ijzige nachten. Als uw hartslag boven uw rusttempo stijgt, verbetert u uw fysieke uithoudingsvermogen en ontwikkelt u uw spieren. Het kan zijn wat je nodig hebt om weer verliefd te worden op onderweg blijven en een nieuwe trainingsroutine aannemen.

Lees ook:   Machtsmisbruik : Jensen

8. U krijgt meer vertrouwen
Er is doorzettingsvermogen, vaardigheid en toewijding voor nodig om een ​​plant uit een zaadpakket op te kweken. Je zult er dagen of weken voor zorgen voordat het zelfs ontkiemt en je blijft hard werken tot het volwassen is.

Uw zelfvertrouwen zal bloeien, samen met de planten die u kiest om te adopteren. Door het vertrouwen in jezelf te herstellen, wordt elk aspect van het leven beter, allemaal omdat je een paar zaden in verse aarde hebt weggestopt.

9. U stimuleert uw creativiteit
Iets zien groeien is inspirerend. Als uw creatieve stroom onlangs is vastgelopen, kan het opkweken van een kamerplant daarbij helpen. Terwijl je ontspant, frisse lucht inademt en je zelfverzekerd voelt over je vaardigheden op het gebied van plantenverzorging, zul je je beter voelen als je in nieuwe projecten springt die je dwalende geest bedenkt.

10. U zult zich productiever voelen
Het is een uitdaging om productiviteit te omarmen en erop te vertrouwen dat het werkt als je de onmiddellijke effecten niet kunt zien. Planten keren die mentaliteit om. Je krijgt kleine dagelijkse veranderingen te zien die je eraan herinneren waarom je er hard aan werkt om ze te verhogen.

Visuele bevrediging beloont je productiviteit en moedigt je aan om die toewijding ook op andere delen van je leven toe te passen. Planten moedigen je aan om meer te bereiken, omdat je jezelf al uitdaagt door ze in leven te houden.

Je gebruikt hetzelfde doorzettingsvermogen om productief te blijven, zelfs als je de resultaten niet meteen kunt zien, zoals het opbouwen van je carrière gedurende meerdere jaren.

Lees ook:   Stockholm Syndrome AKA Trauma Bonding In Narcissistic Abuse

Geniet van de fysieke en mentale voordelen van kamerplanten

Of je nu kruiden, bloemen of kamergroenten kweekt, je ervaart de fysieke en mentale voordelen van kamerplanten binnen een uur. Plant zaden, stel een verzorgingsschema op en profiteer van je harde werk zonder ooit naar buiten te gaan.

bron

Ik heb mijn huis vol met planten, heerlijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button