web analytics

Enorme brand woedt bij ’s werelds grootste COVID-19-vaccinfabrikant

Er zijn minstens vijf mensen dood.

(tweede al in twee weken tijd)

  • Donderdag brak brand uit bij een gebouw in aanbouw bij het Serum Institute of India.
  • Ambtenaren zeiden dat de doden waarschijnlijk bouwvakkers waren.
  • Serum Institute of India is gecontracteerd om ongeveer 50 miljoen doses vaccin per maand te produceren, ontwikkeld door Oxford University en AstraZeneca. De brand heeft geen invloed op de productie van het vaccin.

Minstens vijf mensen zijn omgekomen nadat er donderdag een grote brand uitbrak op de locatie van ’s werelds grootste vaccinproducent in het westen van India.

Op afbeeldingen van Reuters- partner ANI was te zien dat zwarte rook afkomstig was van een gebouw dat nog in aanbouw was in de faciliteiten van het Serum Institute of India in de stad Pune. De brand werd onder controle gebracht, maar ambtenaren maakten later bekend dat vijf mensen waren omgekomen.

“We hebben zojuist een aantal verontrustende updates ontvangen; Bij nader onderzoek hebben we geleerd dat er helaas een aantal verlies van mensenlevens op het incident,”Adar Poonawalla, CEO van Serum Institute  India, getweet . “We zijn diep bedroefd en betuigen onze diepste condoleances aan de familieleden van de overledenen.”

Murlidhar Mohol, burgemeester van de stad Pune in de zuidelijke deelstaat Maharashtra, zei dat de lichamen die in het puin zijn gevonden nadat de brand was geblust waarschijnlijk bouwvakkers waren, aldus The Associated Press . De oorzaak van de brand is op dit moment onduidelijk.

Serum Institute of India is gecontracteerd om ongeveer 50 miljoen doses vaccin per maand te produceren, ontwikkeld door Oxford University en Astrazeneca in andere faciliteiten op het complex van het bedrijf. In een interview met The Associated Press vorige maand zei Poonawalla dat hij ernaar streeft de productie tegen het einde van 2021 te verhogen van 1,5 miljard doses naar 2,5 miljard per jaar. De faciliteit in aanbouw was onderdeel van de uitbreiding, maar Poonawalla zei dat de brand de productie niet zal beïnvloeden. van het vaccin, plaatselijk bekend als Covishield.

Lees ook:   Stem op Carolientje?

“Ik zou alle regeringen en het publiek willen verzekeren dat er geen verlies van # COVISHIELD-productie zou zijn vanwege meerdere productiegebouwen die ik in reserve had gehouden om met dergelijke onvoorziene gebeurtenissen om te gaan bij @SerumInstIndia,” tweette hij .

India heeft onlangs het AstraZeneca-Oxford University-vaccin eerder deze maand goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, samen met een ander dat in het land is ontwikkeld. Goedkeuring voor de AstraZeneca-opname in de VS lijkt op handen te zijn.

https://thehill.com/changing-america/well-being/prevention-cures/535242-massive-fire-rages-at-worlds-largest-covid-19

Wonderlijk, blijkbaar is dit opzet…van wie?
Misschien de concurent?

Gerelateerde artikelen

Back to top button