web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

MK-Ultra: het meest bekende “Mind Control” -project

Hoewel de inlichtingengemeenschappen, het leger en de overheidsinstanties van talrijke landen talloze officiële (en ook off-the-record) projecten hebben ondernomen die betrekking hebben op zowel mind-control als mind-manipulatie, was zonder enige twijfel de meest beruchte Project. MKUltra : een clandestiene operatie die opereerde vanuit het Office of Scientific Intelligence van de CIA, en die haar oorsprong vond in het tijdperk van de Koude Oorlog, begin jaren vijftig. Het was, geloof ik, MK-Ultra die de gefabriceerde “buitenaardse ontmoetingen” creëerde van de “UFO Contactee” Orfeo Angelucci uit de jaren 50.. De datum van de daadwerkelijke beëindiging van het project is enigszins vaag; Het is echter bekend dat het definitief in bedrijf was in het laatste deel van de jaren zestig – en, niet verrassend en helaas, sindsdien is vervangen door veel meer controversiële en diep verborgen projecten.

Om de mate van geheimhouding aan te tonen die Project MKUltra omringde, hoewel het aan het begin van de jaren vijftig van start was gegaan, was het bestaan ​​ervan buiten de inlichtingenwereld grotendeels onbekend tot 1975 – toen het Kerkcomité en de Rockefeller-commissie hun eigen onderzoek begonnen te doen. van de mind-control-gerelateerde activiteiten van de CIA – deels om te bepalen of (a) de CIA zich schuldig had gemaakt aan illegale activiteiten, (b) de persoonlijke rechten van burgers waren geschonden, en (c) of de projecten in kwestie hadden geleid tot dodelijke slachtoffers – wat ze zeker en helaas deden. Vrij gemakkelijk, en ook hoogst achterdochtig, werd op het hoogtepunt van het onderzoek in 1975 beweerd dat CIA-directeur Richard Helms twee jaar eerder, in 1973, opdracht had gegeven tot vernietiging van de MKUltra-bestanden van het Agentschap.. Gelukkig weerhield dit het kerkcomité of de Rockefeller-commissie niet – die beiden de moed en vasthoudendheid hadden om hun onderzoek voort te zetten, vertrouwend op gezworen getuigenissen van spelers in MKUltra, waar documentatie niet langer beschikbaar was voor onderzoek, studie en evaluatie .

Lees ook:   Sinds covid-"vaccins" zijn losgelaten, zijn de sterfgevallen bij atleten met 1700% gestegen

Het verhaal dat zich ontvouwde was zowel duister als verontrustend – in gelijke mate. Inderdaad, de reikwijdte van het project – en ook de geallieerde operaties – werd uiteengezet in een document uit augustus 1977 getiteld The Senate MK-Ultra Hearings, dat werd opgesteld door de Senate Select Committee on Intelligence en de Committee on Human Resources, als resultaat van het onderzoekt de geheime wereld van de CIA. Zoals het document verklaarde: “Onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s om materialen te vinden die kunnen worden gebruikt om menselijk gedrag te veranderenwerden geïnitieerd in de late jaren 1940 en vroege jaren 1950. Deze experimentele programma’s omvatten oorspronkelijk het testen van medicijnen waarbij bewuste menselijke proefpersonen betrokken waren, en culmineerden in tests met onwetende, niet-vrijwillige proefpersonen. Deze tests waren bedoeld om de mogelijke effecten van chemische of biologische agentia bij operationeel gebruik te bepalen tegen personen die niet wisten dat ze een medicijn hadden gekregen. ”

De commissie richtte vervolgens haar aandacht op de overweldigende geheimhouding die deze projecten uit het begin van de jaren 40/50 omringde: “De testprogramma’s werden door de inlichtingendiensten die ze beheerden als zeer gevoelig beschouwd. Er waren maar weinig mensen, zelfs binnen de agentschappen, op de hoogte van de programma’s en er is geen bewijs dat de uitvoerende macht of het congres er ooit over werd geïnformeerd. De sterk gecompartimenteerde aard van deze programma’s kan gedeeltelijk worden verklaard door een opmerking van de CIA-inspecteur-generaal dat ‘de wetenschap dat het Agentschap zich bezighoudt met onethische en illegale activiteiten ernstige gevolgen zou hebben in politieke en diplomatieke kringen en nadelig zou zijn voor de vervulling van zijn missies. ”

Lees ook:   Insect eten is zwaar vergif~Nooit doen!

De onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s, en in het bijzonder de geheime testprogramma’s, resulteerden in enorme verkortingen van de rechten van Amerikaanse burgers, en soms ook met tragische gevolgen. Als voornaamste bewijs hiervan heeft de commissie details onthuld over de dood van twee Amerikanen die duidelijk werden toegeschreven aan de betrokken programma’s; terwijl andere deelnemers aan de testprogramma’s nog in het midden van de jaren zeventig zouden lijden onder de resteffecten van de tests. En zoals de commissie grimmig opmerkte: “Hoewel sommige gecontroleerde tests van deze stoffen verdedigd zouden kunnen worden, de aard van de tests, hun omvang en het feit dat ze jarenlang werden voortgezet na het gevaar van heimelijke toediening van LSD aan onwetende individuen bekend was, toon een fundamentele minachting voor de waarde van het menselijk leven. ”

 

https://mysteriousuniverse.org/2021/01/mk-ultra-the-most-well-known-mind-control-project/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken