web analytics

Heel Nederland profiteerde dankzij de euro?WAT?

https://biflatie.nl/nederland-heeft-aanzienlijk-geprofiteerd-van-de-euro-is-dat-zo/

Lees dat artikel maar eens door…
Nog zo’n prachtige rekensom…
De tranen springen je in de ogen

-over Nederland wordt gesteld dat elke inwoner er met 21.003 euro op is vooruitgegaan. Dit in de periode van 1999 tot 2017.
We hebben hier toch bedenkingen bij, en u?

Verdeling

Nergens wordt een woord gerept over hoé die rijkdom in de praktijk verdeeld werd. Dat zou nog een heel andere studie vergen, dunkt ons. (En een die heel wat interessanter zou zijn.) Een heleboel werk meer natuurlijk en misschien ook niet het werkveld van dat cep. Maar zomaar de toename van het BNP delen door het aantal inwoners, geeft een totaal vertekend beeld van de realiteit. Tussen het inkomen van een land en wat de verschillende lagen van de bevolking daarvan in de praktijk zien, ligt een enorme kloof, toch?

 

Lees ook:   Basisinkomen de toekomst

Gerelateerde artikelen

Back to top button