web analytics
...
Maatschappij & Psyche

‘Jezus van Siberië,’ sekteleider ‘Vissarion’ gevonden in bezit van wapens, geld, sieraden en speelgoed voor volwassenen tijdens politie-inval

More about Vissarion - original Russian is followed by English.

Vissarion, die zichzelf tot nieuwe Christus heeft uitgeroepen

Toen de politie deze week het antwoord van Siberië op Christus betrapt, ontdekten ze tal van items die niet passen bij een zelfbenoemde ‘Zoon van God’. Officieren vonden wapens, geld en zelfs speelgoed voor volwassenen in de voorraad wereldse goederen van de sekteleider.

Het  werd ontdekt op het terrein van de sekte in de Krasnojarsk-regio in Siberië, toen de hedendaagse ‘Messias’ Sergey Torop werd gearresteerd en beschuldigd van ‘het opzetten van een religieuze vereniging wiens activiteiten geweld tegen burgers inhouden’. 

Twee andere leden van de sekte werden dinsdag samen met de oprichter gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van “ernstige schade” aan hun volgelingen. Naast de beschuldigingen van het opzetten van een illegale religieuze organisatie, worden ze er ook van beschuldigd de gezondheid en het welzijn van de leden te schaden. Ze worden vastgehouden in de stad Novosibirsk, in afwachting van hun proces.

Tijdens de inval van dinsdag vond de politie een schat aan lege en volle alcoholflessen, sieraden, wapens, speelgoed voor volwassenen en een voorraad geld in roebels, dollars en euro’s. Gezien het feit dat de groep vrede en liefde omarmt, valt vooral het wapenarsenaal op, waaronder een Saiga semi-automatisch geweer en verschillende pistolen.

Opgericht in 1991, verbiedt de beweging haar aanhangers om te roken, te drinken of geld te wisselen, en ze leven als vegetarische zelfvoorzienende boeren. De maker van de beweging, Torop, een voormalig verkeersagent, gelooft dat hij de reïncarnatie van Jezus Christus is en noemt zichzelf ‘Vissarion’.

Hij is eerder onder de aandacht van de Russische politie gekomen wegens corruptie, en is in verband gebracht met verschillende verslagen van geweld. Een dergelijke anekdote beweert dat een volgeling van de sekte zelfmoord had gepleegd nadat hij al zijn eigendommen had verkocht en door de groep was afgewezen.

Lees ook:   Koffiemelk ineens vernieuwd

De politie heeft bevestigd dat “sommige wapens zijn geregistreerd. We controleren of de rest van de wapens ook is geregistreerd. “

Op de aanklachten tegen Torop staat een mogelijke gevangenisstraf van meer dan 10 jaar.

Bron

Mooie Jezus, tssss!!!!

Gerelateerde artikelen

Back to top button