web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Trump dreigt met een straf van 10 jaar voor ‘anarchisten’ die het standbeeld van George Washington vernielden

Zo pak je ze wel aan!

Lokale media meldden eerder op maandag de bekladding van de monumenten van George Washington in Manhattan, eraan toevoegend dat vandalen waren opgemerkt op bewakingsvideo die rode verf naar het standbeeld slingerde.

In zijn Twitter-account hekelde Trump “de twee anarchisten” die verf gooiden op een monument van George Washington in Manhattan , en hen aanspoorden zichzelf in te leveren en te waarschuwen dat ze worden gevolgd. De president verwees naar de “Monuments and Statues Act”, een uitvoeringsbevel ter bescherming van nationale monumenten dat hij vrijdag ondertekende en waarschuwde dat de vandalen, als ze worden gepakt, 10 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

‘We sporen de twee anarchisten op die verf gooiden op het prachtige standbeeld van George Washington in Manhattan. We hebben ze op tape ‘, twitterde Trump. “Ze zullen worden vervolgd en 10 jaar gevangenisstraf krijgen op basis van de Monumentenwet. Geef jezelf nu aan! ”.

Maandag meldden lokale media dat twee standbeelden van George Washington waren beklad met rode verf. De vandalen, een man en een vrouw, werden volgens de  New York Post betrapt op bewakingsbeelden die met verf gevulde ballonnen naar de beelden gooiden.

Gebruikers van sociale media hebben foto’s gedeeld waaruit blijkt dat de verf blijkbaar al van de beelden is verwijderd. Medewerkers van de afdeling Stadsparken benadrukken echter dat het beeld door de daad is beschadigd.

“Dit brengt schade toe – je kunt stukjes van het beeld overal op me zien”, vertelde een arbeider aan de New York Post tijdens zijn derde schoonmaakbeurt. ‘Het is marmer – het komt los’, zei hij.

Vrijdag tekende Trump een uitvoerend bevel om de monumenten van het land te beschermen, waarvan sommige een belangrijk doelwit zijn geworden voor demonstranten tijdens een maand van demonstraties tegen de politie, brutaliteit en antiracisme – sommige gewelddadig – na de dood van George Floyd, een 46-jarige zwarte man, door toedoen van blanke politie in Minneapolis, Minnesota, op 25 mei.

Lees ook eens:   Over de griep wat informatie!!! Wat de media niet vertelt

https://sputniknews.com/us/202006301079761738-trump-threatens-10-year-sentence-for-anarchists-who-vandalized-george-washington-statue/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥