web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Of je verliefd bent op de juiste persoon

Ben je verliefd bent op de juiste persoon

Het ‘fallen in love’ is een van de meest opwindende, lonende en ”engste” dingen die je ooit zou kunnen doen. Als je eenmaal verliefd bent op iemand, kun je je moeilijk herinneren hoe je zonder hem of haar hebt geleefd. Het kan voelen alsof je pas echt begon te ‘leven’ toen jullie elkaar ontmoetten. Maar soms kan het moeilijk zijn om te onderscheiden of je emotionele reactie wordt aangedreven door lust of liefde? In deze specifieke situatie kan het nuttig zijn als er een paar definitieve manieren zijn om te vertellen dat je verliefd bent .

Iedereen ervaart liefde op verschillende momenten, op hun eigen unieke manieren. Zelfs de betekenis van liefde kan extreem subjectief zijn. Er is niet één juiste manier of tijd om verliefd te worden, maar er zijn enkele duidelijke tekenen voor wanneer je dat doet. Hier zijn zeven manieren om te weten of je misschien verliefd bent – niet zoals – met je partner, volgens experts.

"And when the hour is dark, and when shadows fall on us, still ... our love is bright like a star in the night sky. It shines from within. Our love IS light" -Vasia Papazoglou
1. Het beste deel van je dag
Zoals Childish Gambino zegt: “Als ik alleen ben, ben ik liever bij je.” Mijn vriendin zien is altijd het hoogtepunt van mijn dag. Als ik echt van iemand hou, word ik het nooit zat om bij hen te zijn.

“Je bent eigenlijk verrast hoe kalm je je voelt”, verklaarde Dr. LeslieBeth Wish , erkend klinisch psychotherapeut en oprichter van LoveVictory.com, eerder aan Elite Daily. “Je springt niet langer over de golven, maar in plaats daarvan waad je en dobber je in een vredig zwembad.” Hoe goed mijn dag ook gaat, mijn speciale persoon maakt het beter.

Lees ook:   We worden gerund door psychopaten

2. De eerste persoon waar je aan denkt
Mijn liefde is altijd de eerste persoon waar ik aan denk als ik wakker word en de laatste persoon waar ik aan denk voordat ik ga slapen. Als er iets goeds met me gebeurt, is dit de eerste persoon die ik wil vertellen.

“Je hebt je ‘vleugel-persoon’ gevonden die je kunt vertrouwen en waarop je kunt vertrouwen,” legde Dr. Wish uit. “Eindelijk ontdek je dat je een goed probleemoplossend team maakt: je complementaire stijlen leren elkaar hoe te verbeteren en je leert van elkaar. ” Als er iets ergs gebeurt, kunt u naar deze persoon kijken voor ondersteuning.

3. Prioriteren boven uw eigen behoeften
Liefde is onbaatzuchtig. Ik was in het centrum van mijn wereld totdat ik mijn vriendin ontmoette. Toen ik eenmaal verliefd op haar werd, begon ik rekening te houden met haar behoeften vanwege hoeveel ik haar respecteer.

“Het respecteren van [een partner], het voelen van bewondering en voorliefde voor hen, zorgen voor hun welzijn, enz., Zijn allemaal aspecten van liefde voor je partner,” vertelde klinisch psycholoog Joshua Klapow, Ph.D., eerder aan Elite Daily. Als je verliefd bent, kan het een tweede natuur voelen om rekening te houden met je partner.

4. Je zou alles doen
Als ik zou proberen een lijst op te stellen van dingen die ik niet zou doen voor mijn vriendin, zou die vrij leeg zijn. Als je verliefd bent op iemand, kun je erachter komen wat hen gelukkig maakt. “Liefde is zo’n subjectieve, complexe, cognitieve, emotionele en fysiologische ervaring,” verklaarde Dr. Klapow. IMHO, ware liefde kent geen grenzen.

Lees ook:   Leraren dringen er bij de regering op aan scholen opnieuw te openen voordat leerlingen leren zelf na te denken

5. Je denkt op lange termijn
Als je verliefd bent op iemand, kun je je een toekomst voorstellen met hen erin. Je kunt zelfs op lange termijn nadenken over hoe je een leven met deze persoon kunt opbouwen. “Gezonde, duurzame liefde vindt zijn eigen ‘cruisetoestel’ waar je je voldaan, gelukkig, positief en zeker van je partnerkeuze voelt,” zei Dr. Wish.

6. Uw steun is onvoorwaardelijk
Als u onvoorwaardelijk van iemand houdt, kent uw ondersteuning mogelijk geen voorwaarden. “Je denkt aan hen, je maakt je zorgen om hen, je hebt een fysieke behoefte om dicht bij hen te zijn, je kunt je zelfverzekerd voelen met hen, maar je kunt je enorm zorgen maken over de status van je relatie omdat het zoveel voor je betekent,” Dr. Klapow wordt uitgelegd. Natuurlijk hoeft u nooit iets te doen dat uw geestelijke of lichamelijke gezondheid in gevaar brengt. Maar als je verliefd wordt, zul je merken dat je steun absoluter wordt.

7. Je geliefde is je beste vriend
Sinds ik verliefd ben geworden, is mijn vriendin mijn beste vriend geworden. Ik geloof dat dit een product is van onze emotionele intimiteit. “Ze zijn je ‘ideale’ partner omdat je al weet dat ze je doelen en verlangens zullen aanvullen en helpen bij het vervullen van je dromen,” vertelde gedragswetenschapper Clarissa Silva eerder aan Elite Daily. “Je lichaam geeft naast testosteron en oestrogeen adrenaline, dopamine en serotonine af. Als je verliefd bent, versnelt je lichaam ze allemaal. ‘

Er is niet één juiste manier of tijd om verliefd te worden, maar als je dat doet, kan het heel speciaal zijn. Als je een van de zeven tekenen herkent dat je hard valt, raak dan niet in paniek! Zolang je relatie is gebaseerd op een fundament van open en eerlijke communicatie en wederzijds respect, kun je samen verder groeien.

Lees ook:   Nieuwe serie ''de Luizenmoeder''

Esbeidy #redaesthetic Esbeidy

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥