web analytics
...
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Niet de democratie maar de Deep State heeft het voor zeggen in de wereld

Niet de democratisch gekozen leiders, maar de Deep State, een ‘onzichtbare en invloedrijke elite’, heeft het in de meeste landen voor het zeggen. Zij zijn het die beslissen over oorlog en vrede. Dat is de stelling in het boek Patronen van bedrog.

 

‘In de wereld van de olie en de energie gebeuren rare dingen’

Middelkoop doet al jaren onderzoek naar de financiële wereld. Steeds vaker kwam hij naar eigen zeggen achter ‘rare verhalen en complotpraktijken’ en bleek dat het financiële systeem onderdeel was van een groter geopolitiek systeem. “In de wereld van de olie en de energie gebeuren hele rare dingen.” Als voorbeeld geeft hij dat wij in Nederland van het gas afstappen, terwijl de rest van de wereld juist overschakelt op gas omdat de oliereserves teruglopen. “Poetin wil ons nog tientallen jaren gas leveren, alleen de Deep State wil niet dat wij Poetin geld gaan sturen. Die maken ons bang: Pas op, Poetin gaat de gaskraan dichtdraaien! Maar Poetin heeft nog nooit de gaskraan dichtgedraaid naar West-Europa. En wat doet Poetin? Die kijkt niet meer naar het westen maar naar het oosten.”

 

Het echte verhaal over Syrië

De Verenigde Staten zijn volgens Middelkoop alleen maar uit op een regime-change in Rusland, net zoals zij in veel andere landen ook hebben geforceerd. Naar de buitenwereld toont zo’n regime zijn allervriendelijkste gezicht. “Je ziet een Veiligheidsraad en een minister van Defensie die komt vertellen wat voor vreselijke biologische en andere wapens ze ergens hebben gevonden, maar hij vertelt nooit het echte verhaal. Het echte verhaal over Syrië is dat er een gasleiding moet worden aangelegd tussen Qatar en Europa. Syrië is altijd een oude Sovjet satellietstaat geweest. Het wordt verkocht als het brengen van democratie maar Amerika gebruikt ons via de NATO. Als je kijkt wat daar voor belangen achter zitten, dan zitten daar gasbelangen. Dan zitten daar Deep State-achtige belangen waar wij als Nederland vaak aan meewerken en dat vaak niet doorhebben.”

Lees ook:   Huil dankzij deze video de elite en Osterhausje met de mond vol over iedereen behalve zichzelf

 

De afschaffing van de dividendbelasting en de Deep State

Onlangs kwam volgens Middelkoop ook in Nederlland de macht van de Deep State aan het licht bij de afschaffing van de dividendbelasting. De vraag kwam toen op wie het in Nederland voor het zeggen heeft: multinationals als Shell en Unilever of de Nederlandse regering? “Er is niet één partij die dat in het partijprogramma heeft staan. En een van de belangrijkste maatregelen van het nieuwe kabinet is iets wat een aantal bedrijven heel goed uitkomt. Dat toont de macht van grote bedrijven op de achtergrond, die dat nooit in het openbaar zullen zeggen, maar die dat wel kunnen forceren.”

https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/9936-niet-de-democratie-maar-de-deep-state-heeft-het-voor-zeggen-in-de-wereld

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept