25 oktober 2020

 

Van computers worden de hersenen van het kind snel oud en stort in 

Van computers worden de hersenen van het kind snel oud en storten in 

Alle ouders maken alarm – kinderen van jongs af aan hebben een computerverslaving. Als gevolg hiervan beginnen de hersenen van het kind te verslechteren en snel oud te worden.

Volgens Pravda Ru namen 4.5 duizend kinderen van 9 tot 10 jaar deel aan het experiment. Na vele uren computergames te hebben doorgebracht, ondergingen de kinderen een MRI-scan van de hersenen. Het resultaat is een langzamere hersenontwikkeling, veranderingen in de structuur van hersenweefsel, evenals veranderingen in de hersenschors. Het is de hersenschors die verantwoordelijk is voor intellectuele ontwikkeling en reactie op signalen van de buitenwereld.

Het uitdunnen van de hersenschors leidt tot vroege veroudering. Tegelijkertijd neemt de concentratie dopamine in het bloed en het hersenvocht toe, wat de kans op schizofrenie en andere psychische aandoeningen beïnvloedt.

Foto: 4mama.ua

Lees ook:   21 jarige meid wil baby zijn...

Gerelateerde berichten