22 oktober 2020

 

Gemeentes die kinderen uit huis plaatsen

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/07/kinderombudsman-gemeenten-chanteren-probleemgezinnen-door-te-dreigen-kind-uit-huis-te-plaatsen-5184004-a1530669

Het begint in dit land creepy te worden.
Wat is er toch mis met mensen.

Gemeenten en jeugdzorginstellingen dwingen kinderen en ouders soms jeugdhulp te accepteren door te dreigen met het uithuisplaatsen van het kind. Gezinnen voelen zich daardoor geïntimideerd „of zelfs gechanteerd”. Dat schrijft Kinderombudsman Margrite Kalverboer deze dinsdag.

Geweldig toch omdat dit dus kan tegenwoordig.

Zijn ze van God los?

Lees het artikel door en besef dat als je kinderen hebt je wel een heel erg gezond mager kind moet hebben.
Zo niet dan zijn de rapen al gaar om niks.

We leven niet meer in vrijheid mensen besef dat! Dit is toch niet meer normaal of wel?

 

In de praktijk blijkt drang echter dikwijls neer te komen op regelrechte dwang, schrijft de Kinderombudsman. Ze citeert een meisje van zestien dat in een jeugdhulpinstelling woont. „Ik wilde hier helemaal niet naartoe”, zegt het meisje. „Maar de gezinsvoogd dreigde met een gedwongen uithuisplaatsing als ik hier niet mee instemde.” Kalverboer vindt dat zulke praktijken de rechtsbescherming van gezinnen schaden: „De vrijheid van gezinnen wordt beperkt zónder dat een rechter eraan te pas komt. Daardoor lopen de gezinnen beschermende maatregelen mis zoals de mogelijkheid van bezwaar of beroep.”

Dit gebeurd al veel langer overigens!

 

 

Lees ook:   Patent op ziektes

Gerelateerde berichten