web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappij & Psyche

Facebook en wat zij van jou weten!

https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/

Bewerk hier alvast wat men weet middels al je likes die je ooit gaf op fb!
 :

Deze gegevens verwijder je best van Facebook
Facebook weet veel van je, en dat heb je aan jezelf te danken. We delen te snel persoonlijke gegevens die maar al te graag worden opgepikt door adverteerders of criminelen. Wil je jezelf beter beveiligen? Dan verwijder je volgende zaken best van Facebook.

Facebook is al vaker negatief in het nieuws gekomen omdat het bedrijf erachter nogal laks omgaat met persoonlijke data. We zijn allemaal producten van Facebook en met elke like helpen we onszelf te verkopen aan potentiële adverteerders. Maar niet enkel reclamemakers zijn uit op onze gegevens, ook criminelen zijn erg dankbaar wanneer ze onze persoonlijke data in handen krijgen. Je profiel volledig verwijderen is niet nodig, maar je doet er wel goed aan om sommige dingen voor jezelf te houden.

– Je interesses

Wanneer je iets ‘liket’ op Facebook, dan weet het bedrijf dat je geïnteresseerd bent en kan het op maat gemaakte advertenties tonen. Aan de ene kant hoopt Facebook dat je nog meer soortgelijke dingen gaat liken zodat het weet wat je profiel is, en de mensen bij Facebook gokken ook deels op basis van je andere likes en activiteit op de sociale netwerksite.

Maar, wil je dat niet iedereen weet wat je interesses zijn? Wijzig of verwijder ze dan van deze lijst.

– Jouw verjaardag

Tegenwoordig gebruikt iedereen Facebook als verjaardagskalender. We posten met z’n allen iets op de ‘wall’ van de jarige en die moet op zijn beurt dan weer iedereen bedanken in een kort berichtje. Maar, dit kan ook schadelijk zijn omdat criminelen veel kunnen doen met je verjaardag. De datum kan hen helpen toegang te krijgen tot je bankgegevens of andere accounts. Daarom hou je jouw geboortedatum best voor jezelf.

– Je thuisadres

Je geeft op straat je adres niet aan vreemden, dus doe je dat best ook niet op Facebook. Toch kan het sneller gebeuren dan je denkt: stel je maakt een evenement aan voor een feestje bij je thuis, dan weet iedereen meteen waar je woont. Adresgegevens stuur je best via een privébericht naar vrienden, want op een evenementpagina lezen ook mensen met minder goede bedoelingen mee.

– Waar je hebt gewerkt of naar school ging

Dit kan leuk zijn om in contact te komen met oude collega’s, schoolkameraadjes of simpelweg om aan werk te geraken. Maar, je kan ook sneller gevonden worden door mensen die je liever niet meer in je leven hebt. Hoe meer gegevens er op je profiel staan, hoe sneller je zal opduiken in zoekresultaten bij mensen. Wil je de informatie behouden, maar heb je liever niet dat dit in elke zoekopdracht opduikt? Dan verander je de naam lichtjes zodat het duidelijk is voor iedereen die je kent. Voor anderen ben je dan plots een stuk moeilijker te vinden.

– Oude, gênante informatie

Dit heeft niets met veiligheid te maken, maar eerder om je trots te beschermen. Facebook is al twaalf jaar oud, en jij bent ongetwijfeld ook een stuk volwassener geworden sinds de eerste keer dat je inlogde op de sociale netwerksite. Je wil niet dat een gênant moment uit je verleden je eeuwig blijft achtervolgen, of wel?

https://www.zita.be/lifestyle/4048949_deze-gegevens-verwijder-je-best-van-facebook.html

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥