web analytics
11:11 Dubbele getallen

Deurwaarders, Incassobureau’s en de hel die zij creëren

 
Wat begint met een huurachterstand van 3 maanden kan leiden tot een uithuiszetting en een complete ondergang. Een voorbeeld: Iemand betaalt €960 huur per maand en raakt zijn baan kwijt. Tot overmaat van ramp strand zijn relatie ook nog eens en ineens staat hij voor een huur die hij alleen moet ophoesten. De ww-uitkering wordt op gegeven moment bijstandsuitkering, dus de situatie wordt onhoudbaar. De man krijgt een incassobureau op zijn nek en hierdoor lopen de kosten nog eens flink op. Uiteindelijk leidt de situatie tot een rechtszaak waarbij het huurcontact ontbonden wordt, de achterstallige huur, inclusief incassokosten en de kosten voor de rechtszaak betaald moeten worden. Wat eerst nog een achterstand was van bijna drieduizend euro, loopt inmiddels flink op. Vervolgens wordt er een deurwaarderskantoor ingeschakeld om de achterstallige huur plus de genoemde kosten te incasseren. Er wordt beslag gelegd op het kleine beetje geld dat nog op zijn rekening stond. Wat begon met een verlies van werk en een paar maanden huurachterstand eindigt met zevenenzeventighonderd euro schuld aan een woningcorporatie die er geen schrijntje pijn van voelt en de woning allang weer verhuurd heeft.

Maar de incassobureaus doen gewoon hun werk en moeten die honderden euro’s ook wel rekenen. Dat kost wat hoor zo’n kantoor! En natuurlijk kun je dit alles de deurwaarderskantoren ook niet aanrekenen. Zij bieden mensen allerlei soepele regelingen of verwijzen ze door naar de schuldhulpverlening. Zij zijn ook maar uitvoerend orgaan voor de rechtbank.

Ondertussen neemt het aantal daklozen in Nederland steeds verder toe. Het aantal daklozen is in zes jaar tijd met 74% gestegen zo meldt nu.nl. De vraag is of het CBS, dat deze cijfers heeft geproduceerd, wel iedereen mee neemt. Maar laten we eens kijken hoe je eigenlijk dakloos wordt.

Lees ook:   Dit is echt grappig! Great reset enzo :D

3 maart 2016

Lees hier verder:

https://www.realhumans.nl/deurwaarders-incassobureaus-en-de-hel-die-zij-creeren/

Het kan iedereen dus overkomen!
Een bijstandsuitkering is gewoon echt het minimum!
In de guldentijden was alles beter en waren mensen echt wel beter af dan nu.
In feite is een bijstandsuitkering als leven van in verhouding 500 gulden per maand!
De euro is slecht voor ons allen.
Maar goed dan hoor je mensen roepen, niet waar, inflatie etc, blabla…
Geloof me, ik heb alles tot in den treure onderzocht qua euro’s en guldens.. de verhouding is niet, zoals men hem voorstelde tijdens de invoering.
Als je toen gas en licht moest betalen van 250 gulden, is dat nu 250 euro!
Water was toen 50 gulden dat is nu 50 euro!
Je boodschappen waren toen voor een gezin misschien 20 gulden daags (in verhouding) Zou je dit nu moeten betalen in euro’s, kom je op 35 euro per dag!
Maar je inkomen is wel de helft!
En dan heb ik het over wat je toen kon kopen en nu al lang niet meer kunt kopen!
Gek dat winkels omvallen?
Nee hoor…dat is niet gek als mensen geen geld meer hebben, dankzij die smerige euro…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button