web analytics

School schaft speeltijd af: “Buiten spelen is te veel gedoe”

School schaft speeltijd af: “Buiten spelen is te veel gedoe”

De 180 kinderen van ­basisschool De Hoog­vlieger in Aarschot mogen ’s namiddags niet meer buiten ravotten. De directie heeft de speeltijd afgeschaft – óók voor de ­kleuters. Te veel gedoe en tijd­verlies, is de wat vreemde uitleg. Experts vinden dat niet kunnen.
“Eigenlijk duurt de namiddag­speeltijd maar tien minuten. Maar eer de kinderen weer aan de slag zijn, zijn we algauw 25 minuten verder”, zegt directrice Anouk Cleeremans. ”Het vergt allemaal te veel ­organisatie: jassen aan, trappen af, iedereen verzamelen op de speelplaats, trappen op, jassen weer uit, iedereen weer naar z’n lessenaar… Zo gaat er veel kostbare tijd verloren. Bovendien moeten de 180 leerlingen onder het afdak staan als het regent. Dan staat er veel te veel volk op een te kleine plaats. Er gebeurt altijd wel wat.”

Boze mama
De school zegt dat het om een proefproject gaat. Maar Maria Van Eeghem, mama van Joëlleke (4) en Fabio (5), is er nu al niet over te spreken. “Dit gaat er echt over. Ik kan begrijpen dat de kinderen eens binnen ­moeten blijven als het te hard regent of te koud is. Maar élke dag ? Mijn kinderen ­spelen graag buiten. Die frisse lucht doet hen deugd. Mijn zoontje gaat met de step naar school. Tijdens elke speeltijd – hoe kort ook – wil hij er even mee ‘rond­vliegen’. Dat heeft hij nodig om zijn zinnen te verzetten. Ik vind het helemaal geen goed idee om de speeltijd af te schaffen en ben ervan overtuigd dat veel ouders er net zo over denken.”

Lees ook:   Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

zie de link voor filmpjes

https://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2544399/2015/12/03/School-schaft-speeltijd-af.dhtml

 photo bonk_zpsxnodklao.gifWeet je wat school…als jij geen school kunt zijn, teveel gedoe enzo…
Sluit zelf ook maar, dan ben je de naam school niet eens waardig nml!

WTF!

Gerelateerde artikelen

Back to top button