web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Staatssecretaris belaagd door inwoners Oranje & Meer informatie!

‘Boze bewoners belagen staatssecretaris Dijkhoff’

Door: Ruben Koenes
6-10-15 – 21:04
Woede na komst zevenhonderd asielzoekers extra naar dorp
Bewoners blokkeren de weg naar het vakantiepark Oranje waar asielzoekers worden opgevangen © anp.
Staatssecretaris Dijkhoff is na een bezoek aan Oranje belaagd door bewoners. Hij droeg de gemeente Midden-Drenthe op zevenhonderd asielzoekers extra op te vangen in het dorp. Bij zijn vertrek werd hij belaagd door bewoners, die zijn auto vernielden. Dat meldt de NOS. Een deel van de zevenhonderd nieuwe asielzoekers arriveert vanavond al in Oranje.
Bij het vertrek van de staatssecretaris blokkeerden inwoners van het dorp de weg met auto’s. De auto keerde om en probeerde het via de andere kant van het dorp. Daar werd de weg geblokkeerd door een vrouw.

De vrouw werd weggetrokken door een omstanders, waarna de auto bijna over de voet van de vrouw reed. Op beelden is te zien hoe een man nog achter de auto aanrent en is te horen hoe er wordt gescholden.

Inmiddels gaan er berichten rond op Twitter dat de vrouw die op de weg stond, geraakt is door de auto van de staatssecretarist. Ze is met een verwonding aan haar arm door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De commotie ontstond nadat Dijkhoff de gemeente Midden-Drenthe opdroeg om zevenhonderd asielzoekers extra op te vangen in het Dorp. In een vakantiepark in het dorp werden al zevenhonderd vluchtelingen opgevangen. Eerder wilde het COA al 1400 mensen in Oranje opvangen, maar na protesten van omwonenden werd dat teruggebracht tot zevenhonderd. De zevenhonderd nieuwe asielzoekers komen vanavond al aan in Oranje.

Minder tijd door hoge nood
Het is de eerste keer dat Dijkhoff een besluit oplegt aan een gemeente. Hij doet dat nadat de burgemeester had geweigerd in te stemmen met de extra asielzoekers. In een brief aan de Tweede Kamer dinsdagavond schrijft Dijkhoff dat door de hoge nood steeds minder tijd is voor de bestuurlijke besluitvorming. Dat levert soms een dilemma op, stelt hij. Om te voorkomen dat asielzoekers op straat terechtkomen, heeft hij de besluitvorming in Oranje niet afgewacht.

Dijkhoff gaat nog met de gemeente overleggen hoelang de opvang van extra mensen zal duren. Het CDA is het niet eens met Dijkhoff. Tweede Kamerlid Peter Oskam vindt het ,,onbestaanbaar en onbegrijpelijk dat de staatssecretaris dit besluit neemt tegen alle gemaakte afspraken in. Hier is geen draagvlak voor binnen de gemeente en provincie.” Hij wil zo snel mogelijk opheldering van Dijkhoff.

Woedend
Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar is woedend. ,,Vanuit mijn rol zie ik toe op de kwaliteit van het openbaar bestuur. Wat hier gebeurt, is niet te begrijpen en draagt zeer zeker niet bij aan draagvlak en bereidheid onder inwoners om asielzoekers op te vangen. Oranje vangt met hulp van inwoners, verenigingen en ondernemers al meer asielzoekers op dan te dragen is in dit dorp. In Drenthe doen gemeenten hun best om onder enorme tijdsdruk, in afstemming met inwoners, zo veel mogelijk asielzoekers op te vangen. Dat dit aantal wordt verdubbeld zonder fatsoenlijk overleg is niet te begrijpen. Wij gaan hierover graag in overleg met de staatssecretaris.”

Videostill NOS: De vrouw die de auto blokkeerde is zojuist aan de kant getrokken door een man. Een andere man rent achter de auto aan. © NO

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4157633/2015/10/06/Boze-bewoners-belagen-staatssecretaris-Dijkhoff.dhtml

Gister twee directeuren belaagd, vandaag dit.
Hieruit blijkt maar weer hoe hoog het zit allemaal!
Mensen zijn het zat en dan krijg je dit, gelukkig richt men uiteindelijk wel op diegenen die het veroorzaken!
Het is ook te zot voor worden dat een dorpje als Oranje met maar 130 inwoners, plotseling alleen nog maar zou bestaan uit 1400 immigranten!?
https://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/update-bonje-om-extra-asielzoekers-in-oranje-13129923.html

Lees ook:   3 Stoute herten die doodgeschoten werden waren drachtig!

Nu verdiend speelstad oranje eigenaar Hennie van der Most plenty aan de opvang…
https://fd.nl/frontpage/ondernemen/896116/opvang-asielzoekers-is-voor-hennie-van-der-most-geschenk-uit-de-hemel

COA Idem!

https://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/29666_coa_laat_zich_dubbele_rekening_betalen_voor_opvang_vluchteling/

Voor het bieden van onderdak aan 1200 vluchtelingen krijgt een Drentse zakenman van een vakantiepark 6 miljoen euro van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Vanwege onrust in het kleine dorp Oranje in Midden-Drenthe was het maximum aantal vluchtelingen tijdelijk gesteld op 596. Dat betekende dat de rest van de vluchtelingen elders moest worden ondergebracht, maar nu het COA voor drie jaar een vakantiepark heeft afgehuurd, kost iedere opgevangen vluchteling twee keer zoveel.
Uit onderzoek van NRC blijkt dat zakenman Hennie van der Most, eigenaar van Vakantiepark Oranje, een aardige businessdeal heeft gesloten met het COA. Hij wordt nu betaald voor 1200 bedden, achterhaalde NRC op basis van vergadernotulen. Daarmee zou hij maandelijks ten minste 180.000 euro incasseren, ruim twee miljoen op jaarbasis. Voor drie jaar verhuur loopt dat bedrag op tot in totaal zes miljoen

De COA en bedrijven verdienen dus goed aan de vluchtelingen!!!! Laat dat wel gezegd zijn!

Niet dat zij zich zo druk maken om die vluchtelingen ofzo, dat deed men al nooit nml.
Ze komen hier, krijgen wat informatie, een kleine taalcursus en zoek het lekker uit, met een gratiessssssssss vrijwilliger, die je wat op weg wil helpen…
Vrijwilligers krijgen niets betaald uiteraard…

En HOPPA! https://www.volkskrant.nl/archief/salaris-directeur-coa-in-vijf-jaar-met-ruim-170-procent-gestegen~a2926246/

Het salaris van directeur Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in de periode 2004 tot en met 2009 met meer dan 170 procent gestegen. In 2004 verdiende Albayrak nog een ton, aldus de bestuursleden die haar destijds aannamen. In 2005 was dat 175.109 euro, en in 2009 bedroeg haar salaris 273.526 euro.

Snappen jullie het nog? Ik wel!
En Tjakka!
https://politiek.tpo.nl/2014/12/06/het-coa-big-business-big-big-big-business/

Het COA is big business, big, big, big business
3 bestuurders (5 ton), 9 externen (miljoenen), bolides (1,5 mio)
06-12-2014
Hoe het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) na het vertrek van Albayrak al weer twee directeuren heeft versleten, Albayraks Mercedes E280 zag aangroeien tot een leasewagencontract van 1,5 miljoen en Albayrak zelf is vervangen door drie ietsjes minder dik betaalde ambtenaren. De raad van toezicht wordt per 1 januari naar huis gestuurd, maar staatssecretaris Fred Teeven kan nog veel meer miljoenen besparen op de asielzoekerszorg.

“Een geschenk uit de hemel”, noemde Hennie van der Most het contract dat hij zojuist met het COA had getekend. In ruil voor 180.000 euro per maand wordt het noodlijdende Drentse indoorpretpark annex vakantieparadijs Speelstad Oranje omgetoverd tot een bed, bad en broodvoorziening voor 1200 vluchtelingen. De selfmade ondernemer opperde dat het ontslagen personeel van de Speelstad heel goed in dienst kon worden genomen door de nieuwe huurder, bijvoorbeeld om asielzoekerskinderen te vermaken. Waarop de bevolking van het gehucht Oranje in de gordijnen hing en NRC Handelsblad droefgeestig concludeerde dat “opvang big business is geworden”.

‘Gouden’ Mercedes Benz van Albayrak
Kop op collega’s! Dat is toch al jaren niet anders? Weten we bijvoorbeeld nog hoe het zat met de oud-directeur van het COA, Nurten Albayrak? In april 2012 werd ze definitief ontslagen nadat een paar maanden eerder al aan het licht kwam dat ze een salaris ontving van dik 220.000 euro per jaar, méér dan een minister. Nog erger: ze liet zich van vluchtelingencentrum naar vluchtelingencentrum vervoeren in een Mercedes Benz E280 cdi Sedan Avantgarde mét chauffeur. Foei. Politiek Den Haag was geschokt. (RLY?)

Lees ook:   Caitlyn Jenner wist niet dat KUWTK ging stoppen

Maar wie rijdt er tegenwoordig in die Mercedes rond? En wat neemt hij/zij maandelijks mee naar huis?

Zo héél gemakkelijk is die vraag niet te beantwoorden. Openheid is goed, maar niks vertellen is beter, redeneert het COA en dus bevat het laatst gepubliceerde jaarverslag over 2013 vooral veel foto’s van vrolijke vluchtelingenkinderen terwijl bestuursvoorzitter Jan-Kees Goet, de nieuwe Albayrak zeg maar, het er op houdt dat er “na twee turbulente jaren rust in de organisatie” is gekomen.

1,5 miljoen euro per jaar aan autoleasecontracten
In het slechts op aanvraag te verkrijgen uitgebreide jaarverslag staat dat er voor De Goet in 2013 een salaris van 180.000 euro bruto is uitgetrokken. Maar of dat zo heel veel minder is dan dat van Albayrak? In haar salaris is namelijk ook een forse post sociale lasten opgenomen. Bij De Goet niet. En of De Goet de Mercedes inclusief chauffeur van Albayrak heeft overgenomen dan wel een nieuw karretje heeft aangeschaft, vermeldt het jaarverslag maar liever niet. Wij schatten nieuw, en beslist niet voordeliger, want er staat over 2012 het astronomische bedrag van 1.5 miljoen euro aan ‘verplichtingen leaseauto’s’ vermeld, wat onmogelijk alleen door de Duitse snelheidsduivel van Albayrak kan worden veroorzaakt (ze was berucht om haar hoeveelheid bekeuringen wegens te hard rijden).

Je zou veronderstellen dat de nieuwe directeur COA een degelijke hotelschoolopleiding achter de rug heeft, aangevuld met een cursus hopman. Niks is minder waar. Met zoiets vaags als een studie ‘onderwijskunde’ kun je – zie Goet – prima aan de bak in de ambtelijke wereld. Vóór hij bij het COA aan de slag ging was De Goet al opgeklommen tot plaatsvervangend hoofd Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Wat hij daar verdiende is natuurlijk privé, maar het hoofd AIVD zelf kreeg in 2011 199.663 euro. Dat is dus méér dan een minister. Plaatsvervanger Goet zal daar niet zo heel ver vanaf hebben gezeten.
Goet hield het na negen maanden trouwens al weer voor gezien bij het COA. Hij kreeg namelijk een nóg fijnere baan als Directeur-Generaal Vreemdelingenzaken aangeboden, minstens goed voor een ministerssalaris.

ABD Top Consultants
Goet was niet de eerste opvolger van Albayrak. Dat was Harry Paul, aangesteld in oktober 2011. Hij werd na één jaartje COA gepromoveerd tot Inspecteur Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Interessante man, die Paul. Hij behoort tot een selecte groepje van zogenaamde ‘ABD Top Consultants’, een ander woord voor bovenmatig betaalde ambtenaren. Wat Paul bij het COA verdiende is zó geheim dat het zelfs buiten de COA-boeken wordt gehouden, met als argument dat de COA het niet betaalt.

‘Je kunt veel lelijks over Albayrak zeggen, maar ze lette wél op de kleintjes, mits het om de salarissen van haar (ondergeschikte) directeuren ging’

Uit het financiële jaarverslag 2012: “De financiering van ABD Top Consult […] wordt niet afzonderlijk bij het COA in rekening gebracht”.

Maar wij durven gerust de weddenschap aan dat Paul voor niet veel minder dan Albayrak aan de slag ging.
Paul’s baas bij ABD TOP Consultants verdiende in 2011 216.129 euro en de functie die Paul in 2012 na zijn intermezzo bij het COA voor de Voedsel- en Warenautoriteit ging vervullen, leverde in 2011 203.740 euro op.

Op de kleintjes letten
Je kunt veel lelijks over Albayrak zeggen, maar ze lette wél op de kleintjes, mits het om de salarissen van haar (ondergeschikte) directeuren ging. Het Rapport Onderzoekscommissie COA constateert dat zij zich met bedragen van 70.000 tot maximaal 100.000 euro per jaar tevreden moesten stellen, dik de helft van wat hun bazin verdiende.

Lees ook:   Spanje wordt nu geregeerd door verstandelijk gehandicapten

Onder leiding van eerst Harry Paul en later Jan-Kees Goet, is dat onder gejuich van de COA-directeuren ‘rechtgetrokken’. Twee van hen werden gepromoveerd tot bestuurslid, met salarissen van 143.268 en 170.936 euro.

Dezelfde bestuursleden zijn overigens om onduidelijke reden ook al weer uit hun functie ontslagen, waarvoor twee kakelverse Haagse ambtenaren in hun plaats kwamen: Janet Helder en Peter Siebers. Janet heeft ‘Wijsgerige en Historische pedagogiek’ gestudeerd, Siebers is afkomstig van de Raad voor de Kinderbescherming waar hij zich, godlof, met bedrijfsvoering bezig hield.

Van één naar drie bestuursleden
Ten slotte maakte het ministerie onlangs bekend dat dr.mr. G.J.C.M. Bakker, directeur Autoriteit Consument & Markt (ACM) per 1 december is aangetreden als voorzitter van de raad van bestuur. Eerlijk gezegd wisten wij niet dat die club bestond.
“Met de komst van Bakker is het bestuur van het COA, verder bestaand uit Janet Helder en Peter Siebers, weer op sterkte”, jubelt het persbericht. Maar dat is natuurlijk een gotspe. Albayrak runde het COA in haar eentje voor, zeg, 2,5 ton terwijl daar nu drie iets minder fors betaalde bestuursleden voor in de plaats zijn gekomen, samen goed voor zo’n half miljoen.

‘Albayrak begon in 2002 bij het COA tegen toen nog een bescheiden salaris van ‘slechts’ 80.000 euro per jaar. In 2005 was haar salaris gestegen naar 150.000 euro en al in 2007 werd de grens van 2 ton gepasseerd’

Politiek Den Haag veinsde destijds van niets te hebben geweten. Het zou de schuld zijn geweest van de toenmalige Raad van Toezicht, onder leiding van voorzitter de VVD-mastodont Loek Hermans, die stante pede werd ontslagen. Wij persoonlijk zijn geen fan van Eerste Kamerlid en bijbanen-beunhaas Hermans, maar eerlijk is eerlijk, hele generaties politici wisten ervan of hadden het kunnen weten.

Screen Shot 2014-12-06 at 14.44.55

Albayrak begon in 2002 bij het COA tegen toen nog een bescheiden salaris van ‘slechts’ 80.000 euro per jaar. In 2005 was haar salaris gestegen naar 150.000 euro en al in 2007 werd de grens van 2 ton gepasseerd. In dat zelfde jaar trad haar nicht Nebahat Albayrak aan als Staatssecretaris van Justitie (PvdA), onder andere verantwoordelijk voor het COA.

‘Tip voor Teeven: let op de miljoenen die het COA verknoeit aan ‘externe adviseurs’, waarvan er in 2013 maar liefst negen flink meer verdienden dan een ministersalaris’

Nog een pikant detail: PvdA-partijgenoot van Albayrak, Ella Kalsbeek, ook oud-staatssecretaris van Justitie, is de opvolger van Hermans en de tegenwoordige voorzitter van de Raad van Toezicht. Ze moet binnenkort op zoek naar een nieuwe bijbaan, want staatssecretaris Teeven doekt de Raad per 1 januari 2015 op. Wat doet die Raad daar eigenlijk, behalve vier keer per jaar vergaderen a raison van 60.000 euro en bloemen uitdelen als er weer eens een directielid aantreedt danwel vertrekt?

Negen externe adviseurs
Tip voor Teeven: let op de miljoenen die het COA verknoeit aan ‘externe adviseurs’, en waarvan er in 2013 maar liefst negen(!) flink meer verdienden dan een ministersalaris. Natuurlijk, gezien de beperkte achtergrond van het bestuur zijn er mensen nodig met verstand van ICT, of van huisvesting, of van inkoop. Maar bij de huidige arbeidsmarkt moet het toch niet zó moeilijk zijn om voor dergelijke functies enthousiaste jongens en meisjes in te huren die genoegen nemen met een wat lager salaris?

Kortom: Yes you can Fred!

Het salaris van Goet en enkele anderen is openbaar en terug te vinden in de Wopt rapportage 2012 (PDF)

.

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥