web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Nederland steeds corrupter!

Miljoenenfraude bij gemeente Amsterdam
De gemeente Amsterdam is voor miljoenen euro’s bestolen door een van haar eigen ambtenaren. Via een ,,geraffineerde constructie” sluisde de man enkele miljoenen euro’s weg. Vorige maand liep hij tegen de lamp, zo meldt de gemeente in een persbericht. (Enkele miljoenen klinkt alsof het niks is!!!!! I.p.v dat er staat hij sluisde vele miljoenen weg, snap je hoe het moet overkomen? OH valt wel mee, -maar- enkele miljoenen…gvd ik zou willen dat ik 2 miljoen had!)

De criminele ambtenaar is 7 september aangehouden en zit sindsdien in voorarrest. De gemeente heeft hem geschorst en heeft beslag laten leggen op al zijn geld en bezittingen. Hij wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. De politie heeft in opdracht van het Landelijk Parket een strafrechtelijk financieel onderzoek ingesteld naar de grootschalige fraude.
De gemeenteraad is per brief geïnformeerd door het college van B&W. De gemeente heeft beslag laten leggen op rekeningen en bezittingen van de man.

De gemeente heeft zelf ook een onderzoekteam opgetuigd om de eigen gelederen door te lichten. Het onderzoek staat onder leiding van burgemeester Van der Laan (Integriteit), wethouder Kock (Financiën), en wethouder Litjens (Personeel & Organisatie, Inkoop). ,,Zolang het interne onderzoek en het strafrechtelijke onderzoek nog lopen, kunnen geen nadere mededelingen worden gedaan over de aard en omvang van de fraude, noch over de verdachte of diens achtergrond”, aldus de gemeente dinsdag.

Lees ook eens:   Carolientje jat 3 kamerleden van andere partijen

https://www.telegraaf.nl/binnenland/24582923/__Fraude_bij_gemeente_Amsterdam__.html

Ach ja en dit gebeurd overal en steeds meer en vaker…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥