web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Bejaarde van 90 krijgt geen traplift en had dit kunnen weten!

Bejaarde (90) krijgt geen traplift maar moet verhuizen

De arme oude man, had best kunnen weten, dat hij had moeten verhuizen,… ooit…dusssssss…
Tjonge wat een niveau hé tegenwoordig?
En de gemeente steekt alle gelden nu in eigen zakken en laat mensen in de ”str&&**^”..zakken…
Zo gaat dat hé?
Triest land, hoor zo, dat geld, wat gemeentes dus krijgen, moeten ze zien te verdelen over, de belangrijkste zaken voor het zichzelfie, en de rest naar de bevolking…

Maar die gunnen zij niet zoveel…en dan krijg je dit soort (be)drogredenen

 photo CD2JebgXIAEd8BB_zpsm8vcvvzm.jpg

UPDATE Een brief van de gemeente Alphen, die op internet circuleert, doet veel stof opwaaien. Een 90-jarige Alphenaar krijgt geen traplift en wordt gevraagd te gaan verhuizen.

De politiek is hier allerminst over te spreken. In de brief wordt de aanvraag voor een traplift afgewezen. ‘U kon voorzien dat het traplopen steeds moeilijker zou worden en hiermee rekening kunnen houden. Zo had u in een eerder stadium naar een gelijkvloerse woning kunnen verhuizen.’ De Unie KBO laat weten dat de negentigjarige man bezwaar heeft ingediend tegen de afwijzing.

De brief gaat voor veel mensen op social media veel te ver. Wethouder Han de Jager vindt dat dit een opstapje is naar een groter probleem. ,,Deze brief roept heftige reacties op, dat is zeker een reden om met elkaar om de tafel te gaan zitten.”
Schoonheidsprijs
Er zou meer empathie moeten komen voor deze mensen

Lees ook eens:   De drone moet weg!

Marjanne Meijerink van het Alphens Platform Gehandicapten stelt dat er al iemand een zelfde brief heeft ontvangen. ,,Met iets andere argumentatie, maar met dezelfde botheid en arrogantie. Ik had dit alweer terzijde geschoven en besloten niet boos te worden, maar dan lees je dit,” aldus Meijerink.

Volgens Meijerink kan de gemeente ook op een andere manier helpen. ,,Dit verdient absoluut niet de schoonheidsprijs. Er zou meer empathie moeten komen voor deze mensen,” vindt Meijerink.

Zelfstandig
Fractievoorzitter van GroenLinks, René Driesen, vindt het belangrijk dat ouderen zelfstandig kunnen wonen. ,,Maar op deze manier help je daar dus niet aan mee. Sommige mensen kunnen zonder hulp van de gemeente zelf voorzieningen kopen, maar de meesten niet,” zegt Driesen.

 
Reactie gemeente
De gemeente Alphen aan den Rijn laat weten dat ,,in het geval van deze meneer de situatie in zijn woning, ook mét traplift en eerdere verstrekkingen, inmiddels verre van ideaal is”. Daarover zijn, volgens de gemeente, meerdere gesprekken gevoerd. ,,Wij zullen opnieuw met hem hierover in gesprek gaan. Omwille van de privacy gaan we hier verder niet inhoudelijk op in.”

Lift cadeau
Otolift uit Bergambacht biedt de man een gratis traplift aan. ,,We vernamen het bericht over de brief en bieden meneer een gratis lift aan. We hebben contact gehad en zijn blij een steentje te kunnen bijdragen,” zegt Jeroen Wolf.

Lees ook eens:   De briljante Donald Trump

AD.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥