22 januari 2021

 

Steeds meer mensen verbreken contact met familie

Steeds meer mensen verbreken contact met familie
Steeds meer mensen blijken het contact met hun familie te verbreken. In ons land heeft maar liefst bijna 40 % van de bevolking minimaal een familielid met wie hij/zij niet praat.

Dat blijkt uit de jaarlijkse eindejaarspeiling naar familiebanden van Netwerk Notarissen. Ook bleek dat 83% de Kerst samen met familie viert. Maar niet alle familieleden schuiven aan bij het kerstdiner: 38% heeft namelijk geen contact meer met een of meer familieleden.

Gemiddeld hebben zij al 12 jaar geen contact meer met die familieleden. Vooral met broers en zussen (67%) is het contact verbroken. In de meeste gevallen is er een ruzie geweest (48%) of is het gezin uit elkaar gevallen nadat beide ouders zijn overleden (17%).
Kleinkinderen

Ruim 20% van de ouders heeft geen contact met een of meer kinderen en/of kleinkinderen. Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen, herkent de cijfers in de praktijk. “We zien bij de afwikkeling van erfenissen dat contacten in de familie vaak stroef verlopen. Daar zit vaak een hele geschiedenis aan vast.”

“We zien in onze praktijk dat de familiebanden steeds losser worden. Voor de tweede achtervolgende keer zien we dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders geen contact meer heeft met familieleden. Geen contact meer met neven en nichten zou je verwachten, maar we zien juist verbroken contacten binnen het gezin”, zegt Van der Geld

https://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/23429742/__Steeds_meer_mensen_verbreken_contact_met_familie__.html

Egoïsme, roddels, onbegrip, verschil in niveau, ook dat komt voor in families, noem het maar op.
Het is dus bij velen hetzelfde.

Lees ook:   Ontgroeningen studenten & de serie Feuten!

Gerelateerde berichten